Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fiets van de zaak (leasefiets)? 7 procent bijtelling

Fiets van de zaak (leasefiets)? 7 procent bijtelling


Zoals er voor de auto van de zaak een fiscale bijtelling geldt, zo zal dat vanaf 1 januari 2020 ook voor de fiets van de zaak gelden. Deze bijtelling voor de leasefiets zal voor alle soorten fietsen gelden, dus ook voor e-bikes en speed pedelecs.


Stimulans voor de leasefiets

Vreemd genoeg wordt deze fiscale bijtelling gezien als een stimulans voor fiets van de zaak (lease fiets). Tot nu toe waren bedrijven huiverig hun medewerkers een fiets in bruikleen te geven omdat de regelingen met betrekking tot de belasting heel onduidelijk en complex waren.

De nieuwe regeling is eenvoudig en duidelijk. Vanaf 1 januari 2010 moeten mensen die een fiets van hun werkgever gebruiken 7% van de waarde van de fiets bij de aangifte inkomstenbelasting als inkomen opgeven. Net zoals bij de lease-auto geldt dit alleen als de fiets ook privé gebruikt wordt.


Woon - werkverkeer

Een leasefiets is een goedkoop en milieuvriendelijk alternatief voor de leaseauto. Wie op fietsafstand van her werk woont kan de fiets voor woon-werk verkeer gebruiken. Vooral bij een speed pedelec kan daarbij een flinke afstand snel worden afgelegd. Ook is een fiets van de zaak interessant voor wie binnen een stad klanten bezoekt. Van verkeersopstoppingen en parkeerproblemen heb je met een leasefiets geen last

-->