Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Getest: De beste fietsen voor dagelijks gebruik

Getest: De beste fietsen voor dagelijks gebruik


Een fiets voor dagelijks gebruik wordt stadsfiets genoemd. Persoonlijk zijn we niet zo'n voorstander van die benaming, want de ter stadsfiets doet vermoeden dat de fiets alleen geschikt is voor korte ritjes door de stad. Dat is echter absoluut niet het geval. Een goede stadsfiets is ook zeer geschikt voor langere ritten naar school of werk, en voor recreatieve fietstochtjes. Kortom, een goede stadsfiets is een standaard fiets waarop iedere Nederlander zich dagelijks verplaatst. Maar wat is een goede stadsfiets? Dat wordt regelmatig getest, bijvoorbeeld door de Fietsersbond, de Consumentenbond en de ANWB.


Fietstesten van deskundige organisaties

Iedere belangrijke test van fietsen is terug te vinden op de website TestResults.nl. Kijk bij hun testen van stadsfietsen voor alle belangrijke vergelijkende testen van stadsfietsen en voor de winnaars van iedere test. Uitgevoerd door de Consumentenbond, de ANWB en de Fietsersbond, maar ook de de Telegraaf, het Algemeen Dagblad en andere organisaties die zich met het testen van producten bezig houden.Dure fietsen niet altijd de beste

Als je bij bovenstaande vergelijkende testen van stadsfietsen kijkt valt het op dat het absoluut niet zo is dat de duurste fietsen de beste fietsen zijn. Integendeel, soms zijn het best voordelige fietsen die als beste fiets uit een test komen. En de titel van beste koop komt niet zelden terecht bij een echt goedkope fiets. Deze fietsen zijn dan misschien niet de allerbeste en het best uitgerust, maar een beste koop biedt wel de meeste waarde voor je euro's.

En geen merk steekt er echt bovenuit

Ook valt de grote variatie in fietsmerken op. Merken als Batavus, Cortina, Puch, Gazelle, e.a. kom je allemaal als beste stadsfiets in de diverse categorie├źn en de diverse testen tegen. Een merk dat er echt bovenuit steekt is niet aan te wijzen.

Kijk bij de bovenstaande testen van stadsfietsen om te zien welke fietsen allemaal als beste stadsfiets getest zijn.
-->