Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Gazelle Puur_NL+ C7 HFP elektrische transportfiets (review)

Gazelle Puur_NL+ C7 HFP elektrische transportfiets (review)


Een echte transportfiets, maar dan met een motortje. Dat is de Gazelle Puur_NL+ C7 HFP. Dat klinkt wel heel aanlokkelijk voor scholieren en forenzen. Hoe goed is deze elektrische transportfiets? Dat gaan we hier bekijken.


Het design

De Gazelle Puur_NL+ C7 is niet de eerste elektrische transportfiets, maar wel een mooie en trendy e-bike om te zien. Dat het een elektrische fiets is valt alleen op door de accu op de achterdrager. De Panasonic motor in het voorwiel valt alleen op als je er op let. Ook is de fiets netjes afgewerkt. De draden zijn bijvoorbeeld waar mogelijk netjes weggewerkt.

De prijs

En ook prijstechnisch is de Gazelle Puur_NL+ C7 HFP een aantrekkelijke fiets, vooral online. Hier koop je deze fiets met zeer hoge korting online. Kijk daar voor de actuele laagste prijs.


Een echte transportfiets

Deze Gazelle Puur_NL is net zoals de niet elektrische versie een echte transportfiets, dus met een voordrager. Dit is een praktische voordrager. Praktisch omdat deze smal is. Daardoor past deze e-bike ondanks de voordrager makkelijk in een fietsenrek, tenminste als je er geen krat of brede mand op bevestigt.

Bij een echte transportfiets hoort ook een stevige fietsstandaard. Deze elektrische transportfiets is dan ook voorzien van een dubbele pootstandaard en een stuurblokkering. Ook volgeladen met bagage staat deze fiets daarom stevig en stabiel.

Maar ook voor lange afstanden

Qua uiterlijk verwacht je bij de Gazelle Puur_NL+ C7 HFP een stadsfiets. Maar met een e-bike leg je over het algemeen langere afstanden af. Daar is deze elektrische fiets dan ook helemaal op berekend. Met zijn zeven versnellingen presteert deze ook prima buiten de stad en de fiets fietst licht en aangenaam. Om deze elektrische Puur_NL een hybride te noemen gaat wat ver, maar deze e-bike is ook zeer geschikt voor langere fietstochten.

Ook het accu-pakket is daarop berekend. Je kunt namelijk kiezen uit wel vier fietsaccu's. De standaard accu heeft een actieradius tot 65 kilometer, maar er zijn ook versies te koop tot 80, 110 en 120 kilometer.

Rijcomfort

Dat deze e-bike geen echte toerfiets is blijkt ook uit het feit dan de voorvork als de zadelpen niet geveerd zijn. Niet verwonderlijk, want dat past ook niet bij een transportfiets. Wel fietst de Gazelle Puur_NL+ C7 HFP aangenaam licht. Wat ook aangenaam is dat deze fiets niet alleen over een rotatiesensor beschikt, maar ook over een trapkrachtsensor. Een trapkrachtsensor meet de kracht die je op de trappers uitoefent en past de ondersteuning daarop aan. Zo is de trapondersteuning heel gelijkmatig, ook als je bijvoorbeeld over golvend terrein rijdt.

Walk Assist

De Gazelle Puur_NL+ C7 HFP beschikt over Walk Assist. Dat betekent dat de fiets ook ondersteuning kan geven als je er mee loopt. Bijvoorbeeld als je de fiets aan de hand een heuvel of helling mee oploopt. Je draait dan even aan het rechterhandvat en de motor helpt je mee. Walk Assist is ook erg handig als je met een zwaar beladen fiets aan de hand loopt. Bij een transportfiets kan dat nogal eens voorkomen.

Conclusie

De Gazelle Puur_NL+ C7 HFP is een echte transportfiets, maar dan met een elektrische ondersteuning. Hoewel het niet bepaald een toerfiets is, is deze elektrische transportfiets wel geschikt voor langere fietstochten. Dit maakt de de Gazelle Puur_NL+ C7 HFP heel geschikt voor forenzen, scholieren en studenten die langere afstanden naar school moeten fietsen. Met deze elektrische transportfiets nemen ze probleemloos alle spullen mee.

Zie ook: Meer elektrische transportfietsen
-->