Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Elektrische mountainbikes

Elektrische mountainbikes


Het aanbod aan elektrische mountainbikes neemt steeds meer toe. Bekende MTB merken zoals Cube, Scott , Giant, maar ook budgetmerken als Vogue, hebben elektrische mountainbikes in hun assortiment. Kijk hier voor het aanbod.


Hier koop je goedkoop elektrische mountainbikes

Maar laten we eerst kijken waar je elektrische MTB's met hoge korting kunt kopen. Deze kortingen kunnen oplopen met honderden euro's ten opzichte van de mountainbikes in de fietsenwinkels en speciaalzaken.


Vooral Cube biedt een heel groot assortiment aan elektrische mountainbikes. Waar veel andere merken vaak maar één elektrische mountainbike in hun collectie hebben heeft Cube een enorme serie met goede elektrische mountainbikes in alle prijsklassen en voor mountainbikers voor alle niveaus.

Wat kost een elektrische mountainbike?

De prijzen voor elektrische mountainbikes van de bekende fabrikanten beginnen iets onder de 2.000 euro, de goedkoopste e-mountainbike van een budget-merk wordt even boven de 1.000 euro aangeboden. 

Hiermee verschillende de prijzen voor een elektrische mountainbike niet heel veel ten opzichte van een gewone e-bike.

Sportief met ondersteuning

Met een elektrische mountainbike ben je zeer sportief bezig, je moet immers flink doortrappen, maar toch fietst het allemaal wat makkelijker en plezieriger dan met een gewone MTB. 

Hellingen en modderstroken gaan een stuk lichter, en kosten minder energie, waardoor je sneller gaat en grotere afstanden op je mountainbike kunt afleggen en minder problemen met extreem lastige stukken hebt.

Een zwaardere mountainbike

Natuurlijk is een elektrische mountainbike, evenals een MTB zonder motor, een stevige fiets die tegen een stootje kan. Hou er wel rekening mee dat een e-mountainbike zwaarder is dan een gewone mountainbike. Dit komt door het niet geringe gewicht van de accu. Je tilt een elektrische fiets minder makkelijk op dan een gewone fiets.

Vering

In Nederland worden vooral hardtail mountainbikes gebruikt. Dit zijn mountainbikes met een geveerde voorvork en een achterzijde zonder vering. In de bergen wordt vaak wel gebruik gemaakt van achtervering (fully mountainbikes). Met achtervering rijdt de MTB echter minder plezierig op asfalt en op vlak terrein. Ook is een fully mountainbike vaak duurder

Wielmaat

De wielmaat is vaak 29 inch, maar als je kleiner bent kun je ook voor 27,5 inch wielen kiezen. Met deze wielmaat is een mountainbike ook wat wendbaarder.

Kijk bij de aanbiedingen van bovenaan genoemde winkels voor deze elektrische mountainbikes met zeer hoge korting.

Zie ook:

Samenvatting:
Informatie en aanbiedingen van elektrische mountainbikes. Hierboven vind je mountainbikes in alle prijsklassen, van A-merken zoals Cube, en van budget merken.


-->