Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Amslod fietsen (elektrische fietsen)

Amslod fietsen (elektrische fietsen)


Amslod is één van die fabrikanten van elektrische fietsen die hun e-bikes alleen via internet direct aan de klant verkopen. Wat voor merk is Amslod? Hier informatie over dit jonge Nederlandse fietsmerk dat sterk in opkomst is.


Amslod is evenals Stella Fietsen een fietsfabrikant die niet via dealers maar via de eigen website fietsen verkoopt. En evenals Stella verkoopt Amslod alleen elektrische fietsen.

Het aanbod aan Amslod fietsen in breed. Ze maken meer dan 10 verschillende modellen e-bikes, deels met voorwielmotor, deels met middenmotor. Ook zijn er elektrische fietsen met  een hoge en een lage instap, al gaat het in dat laatste geval vooral om de fietsen die vroeger damesfiets genoemd werden.

Populaire Amslod e-bikes

Populaire Amslod fietsen zijn de Amslof Wellington (een krachtige allrounder met middenmotor), de Amslod Hilston (sportief en comfortabel), de Amslod Newton (vooral populair onder mannen en wat langere dames), de Amslod Highland (krachtig, stoer en voorzien van een sterke voorwielmotor, heel geschikt voor in de heuvels) en de Amslod Venton (luxe en veelzijdig). Ook de mooie Aston, de trendy Hamilton, de vrouwelijke Carlton en de modieuze Preston zijn veel verkochte Amslod e-bikes.

Dit Nederlandse fietsmerk mag dan veel verschillende modellen verkopen, bepaalde eigenschappen zien we bij al deze fietsen terugkomen zoals een dubbel geveerde voorvork, een extra lage trapas, traploos instelbare stuurhoogte en zadelhoogte, een geveerde zadelpen en een automatische motor-vrijloop-koppeling die er voor zorgt dat er ook zonder ondersteuning licht gefietst kan worden.

Voor wat betreft de fietsaccu's kan er bij Amslod gekozen worden uit 4 versies, met een actieradius (onder de meest optimale omstandigheden) van maximaal 70 tot maximaal 150 kilometer.

Amslod behoort tot de snelst groeiende fietsmerken van Nederland. Binnenkort meer over deze fietsfabrikant uit Meppel.

Zie ook: Meer e-bike tips
Foto: Amslod
-->