Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Test: Het beste fietsslot

Test: Het beste fietsslot


Een fiets is een kostbaar bezit. Als je fiets gestolen wordt moet je honderden euro's neertellen voor een nieuwe fiets, en dan hebben we het nog niet eens over elektrische fietsen. Zet je dure fiets dus goed vast met een goed fietsslot. Maar wat is het beste fietsslot? Hier de resultaten van diverse fietsslot testen.Kijk bij de beste fietssloten uit de testen op TestResults.nl voor deze beste fietssloten.

Kettingslot en ringslot (met ketting) de beste fietssloten

Het betreft de beste kettingsloten en de beste ringsloten. Er bestaan ook beugelsloten en vouwsloten, maar uit een test van de Fietsersbond blijkt dat dit soort fietssloten veel minder praktisch is dan een kettingslot, kabelslot of ringslot. Het is met dit soort sloten namelijk lastig je fiets aan bijvoorbeeld een hek vast te maken.

Dat is ook het nadeel van het oude vertrouwde ringslot (hoefijzerslot), maar goede ringsloten beschikken over de mogelijkheid om optionele kabel aan te sluiten waarmee je van het ringslot tevens een kabelslot maakt. Zo kun je de fiets toch goed vastmaken aan een hek, fietsenrek of andere fiets. Wil je je fiets kort parkeren op een relatief veilige plek, dan gebruik je even snel het ringslot. Wil je meer bescherming? Dan klik je de kabel er aan en heb je een kabelslot. Het ringslot blijft dan als slot dienst doen.

ART keurmerk belangrijk

De bescherming die de fietssloten geven zijn makkelijk af te lezen aan het ART-keurmerk van het fietsslot. Een ART2 keurmerk kom je het meest tegen. Deze fietssloten geven een goede bescherming. Een ART3 fietsslot is een heel goed fietsslot. Maar deze zijn vaak wel wat zwaar en ook prijzig. Fietssloten met hogere ART nummers (4 en 5) worden niet vaak voor fietsen gebruikt. Daarvoor zijn ze namelijk aan de zware kant. Deze pantsersloten kom je meer tegen bij scooters en motoren.

Kijk bij de bovenaan genoemde fietsslot testen op TestResults.nl voor de beste fietssloten uit de test.

Zie ook: Meer fietsslot tips

Onderwerpen:
Test fietssloten, fietsslot test, slot fiets, ART fietsslot getest.
-->