Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Riese & Müller Cruiser speed pedelec (review)

Riese & Müller Cruiser speed pedelec (review)


Riese & Müller is een Duitse expert in elektrische fietsen en speed pedelecs. Vooral de Riese & Müller speed pedelecs komen we in Nederland steeds vaker tegen. Riese & Müller is toonaangevend in deze snelle e-bikes. Hier kijken we naar de Riese & Müller Cruiser NuVinci


Deze fast e-bike is niet alleen snel maar ook mooi om te zien. Bovendien is de Riese & Müller Cruiser voor een speed pedelec heel betaalbaar. Het is na de Roadster de voordeligste speed e-bike van Riese & Müller. Kijk bij aanbiedingen van Riese & Müller speed pedelecs voor alle prijzen en informatie.

Ideale elektrische fiets voor forenzen

De Riese & Müller Cruiser NuVinci is een speed pedelec. Dat betekent dat je met zelf meetrappen een snelheid tot wel 45 kilometer per uur kan halen. Elektrische fietsen als deze zijn daarom vooral onder forenzen populair. Je legt er namelijk in korte tijd flinke afstanden mee af, en last van files heb je niet. Hou er wel rekening mee dat voor speed pedelecs tegenwoordig de verkeersregels voor een bromfiets gelden, inclusief het gele kenteken, het bromfietsrijbewijs en de helmplicht.


Motor en accu

De Riese & Müller Cruiser NuVinci speed pedelec beschikt over de krachtige Bosch Performance middenmotor en een 500Wh accu met een maximale actieradius van 100 a110 kilometer. Leg je een behoorlijke afstand af tussen woning en werk? Dan is het dus misschien wel nodig dat je op je werk of op school de accu tussendoor oplaadt.

Mooi en verzorgd

De sterkste punten van de Riese & Müller Cruiser ten opzichte van andere speed pedelecs zijn de relatief lage prijs en het stijlvolle uiterlijk van de fiets. De leer-bruine handvatten en zadel in combinatie met het donkere zwarte frame en zwarte accu geven de snelle elektrische fiets een prachtig elegante uitstraling. Van het unisex model is er ook een witte versie, maar die spreekt ons veel minder aan.Ook toont de fiets heel verzorgd. Hij is heel mooi en netjes afgewerkt. De bagagedrager toont helaas wat iel en is ook vrij klein. Wat jammer is voor een fiets die vooral door forenzen en scholieren gebruikt wordt. Het gebruik van een fietstas of fietsmand is daarom aan te raden om je tas achterop mee te nemen. Gelukkig kunnen deze via het Racktime Snapit systeem heel makkelijk en stevig op de achterdrager worden bevestigd.

Het stuur kun je naar keuze omlaag draaien (sportief) of omhoog richten (elegant).

Prima rijcomfort

Het rijcomfort is hoog. De fiets is voorzien van een verende voorvork en een verende zadelpen. Dat rijdt zeer aangenaam, ook op hobbelige wegen met kuilen, kasseien, grof grind en beschadigd asfalt werk je weinig van de oneffenheden, en dat is heel plezierig als je met een snelheid van zo'n 30 a 40 kilometer per uur over de weg stuift.

Over de snelheid

Over snelheden gesproken. De snelheid die je met een speed pedelec kan halen is 45 kilometer per uur. Hiervoor moet je echter ondanks de fietsmotor flink doortrappen. In de praktijk zal je, als je niet te hard wil bijtrappen met een snelheid van circa 35 kilometer per uur rijden. Dit geldt niet alleen voor de Riese & Müller Cruiser maar ook voor andere speed pedelecs.Traploos schakelen

De geteste Riese & Müller Cruiser NuVinci heeft de toevoeging in zijn naam te danken aan de traploze NuVinci 380 naafversnelling. Je schakelt door aan een hendel te draaien, dat gaat niet in stappen (bijvoorbeeld van de 3 naar de 4) zoals bij een gewoon versnellingssysteem, maar geleidelijk waardoor je altijd de exact juiste zwaarte van trappen kunt kiezen.

Conclusie

De Riese & Müller Cruiser NuVinci is een prima speed pedelec die qua prijs ook nog eens tot de meest interessante snelle e-bikes behoort. Het prijs verschil tussen deze speed pedelec en een top-klasse elektrische fiets is niet eens zo heel groot.

De capaciteit van de accu is een klein nadeel, maar hoort bij deze prijsklasse. Een accu met een hogere actieradius maakt een speed pedelec 500 a 1000 euro duurder. Voor dat geld kun je beter een keer tussendoor opladen.

Kijk voor de actuele prijs van de Riese & Müller Cruiser speed-pedelec bij de bovenaan in dit artikel genoemde aanbiedingen.

Zie ook: Meer speed pedelecs
-->