Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Review: Hollandia Cava goedkope fiets. Ideaal voor scholieren, studenten en forenzen.

Review: Hollandia Cava goedkope fiets. Ideaal voor scholieren, studenten en forenzen.


De Hollandia Cava is een goedkope fiets die zeer geschikt is voor dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld door scholieren, studenten en forenzen. Deze stadsfiets is er in versies met 3 en 7 versnellingen. De online prijzen beginnen bij 399 euro (met gratis thuisbezorging). Laten we hier eens kijken hoe interessant zo'n goedkope fiets is.


Op de Hollandia Cava worden flinke online kortingen gegeven. Zo heeft de versie met 3 versnellingen (de Hollandia Cava N3) een adviesprijs van 649 euro, maar wordt online verkocht voor 399 euro. Voor dat geld krijg je hem ook nog gratis thuisbezorgd. Op op de Hollandia Cava N7 wordt een ferme korting gegeven. Kijk hier voor de lage online prijzen.

Hollandia Cava N3

Laten we eerst de Hollandia Cava N3 eens bekijken. Wat krijg je voor 399 euro?In ieder geval een fiets met een stijlvol uiterlijk die (vooral gezien de prijs) behoorlijk luxe is uitgerust. Het is een ook een comfortabele stadsfiets waarbij zadel en stuur in hoogte verstelbaar zijn. De kettingkast is gesloten waardoor je broekspijpen schoon blijven en niet tussen de ketting kunen komen. Ook de LED-verlichting, de V-brakes, de solid grip handvatten en het betrouwbare Shimano Nexus schakelsysteem dragen bij aan veiligheid en duurzaamheid.

Bij de aanwezigheid zien we verder de aanwezigheid van een fietsbel, een verend schuimzadel, spatborden, verlichting en jasbeschermers. Bij een fiets in deze prijsklasse is dat lang niet altijd vanzelfsprekend. Wel moet je zelf zorgen voor een fietsslot en een fietspompje.

Hollandia Cava N7

Op de bovenstaande Hollandia fiets is weinig aan te merken. Toch zouden we zelf gaan voor de Cava N7 met 7 versnellingen en rollerbrakes. Vooral als je de fiets dagelijks gebruikt om naar school of werk te fietsen kunnen meer versnellingen in de praktijk wel heel plezierig uitpakken. Met 3 versnellingen wens je bij een klimmetje of flinke portie tegenwind anders toch regelmatig dat je nog een versnelling lichter kon trappen.


Afgezien van de remmen en het schakelsysteem zijn beide versies van de Hollandia Cava gelijk. Het zijn degelijke fietsen die heel betaalbaar zijn, vooral met de bovengenoemde hoge online korting.

Kijk voor de Hollandia Cava fietsen tegen de laagste prijzen bij de bovenstaande link met lage online prijzen.
-->