Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gazelle CityZen speed pedelec (review)

Gazelle CityZen speed pedelec (review)


De speed pedelec (fast ebike) breekt nu helemaal door in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken dat deze snelle e-bike een volwaardig alternatief is voor de auto en het openbaar vervoer. En ook Gazelle spreekt een woordje mee als het op speed pedelecs aankomt. Hier kijken we naar hun Gazelle CityZen Speed speed pedelec.

Deze snelle e-bike (45 kilometer per uur) is er in een herenversie en een damesversie, ook al wordt de laatste ook veel door mannen gekocht. Het is een indrukwekkende elektrische fiets. Indrukwekkend qua uitstraling, maar ook qua prestaties. Dit is een speed pedelec zoals je een fast ebike voor je ziet. Robuust, veilig en snel. De 45 kilometer per uur haal je fluitend. Een ideale fiets voor woon-werk verkeer. En daarvoor worden snelle e-bikes als de CityZen dan ook vooral voor gebruikt.

TIP: Online koop je de Gazelle Cityzen met een enorme korting, die wel kan oplopen tot meer dan 700 euro.Beste koop

De Gazelle Cityzen is al eerder uitgeroepen tot Speed Pedelec van het Jaar en het AD testte deze snelle e-bike als beste koop (waarbij ze nog uitgingen van de normale prijs). Kortom, dit is de beste speed pedelec tegen de absoluut beste prijs. Niet voor niets is de Gazelle Cityzen één van de meest populaire speed pedelecs van Nederland.

Test Gazelle Cityzen Speed

Als je op de Cityzen rijdt is het verbluffend met hoe weinig inspanning je een voor een fiets ongelofelijk hoge snelheid kan halen. De geteste versie van de Gazelle Cityzen, de Speed, haalt de 45 kilometer per uur.Op de onderdelen is niet bespaard. De Gazelle CityZen Speed beschikt over hydraulische schijfremmen, een 500Wh accu die prachtig is geïntegreerd in het frame, een krachtige Bosch Performance Line Speed middenmotor en onderdelen van de beste fabrikanten zoals de 10 Shimano Deore derailleurversnellingen.

Het Bosch display, dat zich midden op het stuur bevindt, is makkelijk te bedienen, en ook qua comfort doet de Gazelle Cityzen speed pedelec het prima. Het zadel is verstelbaar, maar wel wat hard. Een gel-dekje is een goede uitbreiding als je gevoelige billen hebt.

Al met al is de Gazelle Cityzen een prima speed pedelec voor forenzen. Als recreatie-fiets is zo'n speed pedelec toch wat minder geschikt omdat je jezelf dan constant moet afremmen. Hard rijden gaat met deze snelle e-bike namelijk wel erg makkelijk.

Kijk voor de actuele prijs (met zeer hoge online korting) bij de bovenaan genoemde aanbieding van de Gazelle Cityzen Speed.

Zie ook: Meer speed pedelec
-->