Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Elektrische fiets met voorwielmotor - aanbiedingen beste winkels

Elektrische fiets met voorwielmotor - aanbiedingen beste winkels


Één van de keuzes die je bij de aanschaf van een e-bike moet maken is die voor de plek van de motor. Je hebt elektrische fietsen met voorwielmotor, met middenmotor en met achterwiel motor. Alle drie komen ze veel voor en alle drie hebben ze hun voordelen en hun nadelen. Hier kijken we naar de eigenschappen van elektrische fietsen met een voorwielmotor en naar de beste e-bikes met zo'n voorwielaandrijving.


Aanbiedingen van fietsen met een voorwielmotor

Laten we eerst eens kijken naar welke bekende en minder bekende elektrische fietsen over een voorwielmotor beschikken. Hieronder vind je circa 100 e-bikes met een voorwielmotor. Je vindt er alle specificaties en kunt deze elektrische fietsen met voorwielmotor met een hoge online korting kopen.


Zoals je ziet verkopen veel fietsmerken een elektrische fiets met voorwielmotor, waaronder bekende merken als Gazelle, Cortina, Giant, Victesse, Stella. Puch en Brinckers.

Maar wat zijn de voordelen en nadelen van een voorwielmotor ten opzichte van een middenmotor en een achterwielmotor?

Voordelen voorwielmotor

Om met een sterk punt te beginnen. Gemiddeld genomen zijn elektrische fietsen met een voorwielmotor goedkoper.

Ook is een voorwielmotor vaak stiller en minder onderhoudsgevoelig. Een gesloten kettingkast is bij een voorwielmotor mogelijk en bij het design van de fiets hoeft minder rekening met de motor gehouden te worden.

Wat ook heel belangrijk is, is dat een voorwielmotor geen belemmering is om de e-bike te voorzien van een lage instap, en eveneens heel belangrijk, bij een voorwielmotor kun je licht fietsen als de trapondersteuning uit staat.

Nadelen voorwielmotor

Maar waarom heeft dan niet iedere elektrische fiets een voorwielmotor? Naast de vele voordelen zijn er helaas ook nadelen. De ondersteuning van een voorwielmotor is vaak wat minder krachtig. Normaal gesproken wordt dat wel opgevangen door meer motorpower, maar in heuvelachtig gebied kun je dat wel merken. Ook vindt niet iedereen de manier van de elektrische ondersteuning even plezierig. Bij een middenmotor en achterwielmotor heb je het gevoel dat je geduwd wordt, maar bij een voorwielmotor lijkt het meer of je getrokken wordt.

Ook drukt er minder gewicht op een voorwielmotor dan op een achterwielmotor of een middenmotor. Daardoor kan het voorwiel wat doorslippen op een gladde weg. Ook kan het sturen wat zwaarder gaan omdat het gewicht van de motor in het voorwiel zit.

Kortom, de keuze van de plaats van de motor is een persoonlijke keuze. Welke van de bovengenoemde eigenschappen vind je belangrijk? Of misschien val je wel voor de looks van één bepaalde elektrische fiets.

Zie ook: Alle tips en informatie elektrische fietsen
Foto: Gazelle fiets met voorwielmotorOnderwerpen
Een elektrische fiets voorwielmotor is vaak een goedkope elektrische fiets. Een e-bike met voorwielmotor is namelijk goedkoop te maken. Veel betaalbare elektrische fietsen beschikken daarom over een voorwielmotor. Hierboven vind je aanbiedingen van alle e-bike met voorwielmotor bij de beste winkels in Nederland waar je een elektrische fiets met voorwielmotor goedkoop kunt kopen.

-->