Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Elektrische fiets met middenmotor - aanbiedingen beste winkels

Elektrische fiets met middenmotor - aanbiedingen beste winkels


Er zijn elektrische fietsen met voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. In Nederland strijden de eerste twee om de populariteitsprijs. Welke positie van de fietsmotor is de beste? Wij kijken hier naar de -e-bike middenmotor. (trapas motor) Naar de beste elektrische fietsen die een middenmotor gebruiken en naar de voordelen en nadelen van een middenmotor op je e-bike.


De beste fietsen met middenmotor

Middenmotoren (trapas motor) kom je onder andere tegen op populaire elektrische fietsen van Gazelle, Giant, Stella, Cube, Riese & Muller, Scott, Brinckers, Victesse en in mindere mate bij Cortina en Pegasus. De e-bike motoren zelf worden gemaakt door Bosch, Shimano, Bafang, Brose en Giant.

Kijk in het onderstaande overzicht met elektrische fietsen met middenmotor voor de beste e-bikes die door zo'n middenmotor worden aangedreven.

Op onderstaande fietsen wordt een interessante online korting gegeven.

Voordelen middenmotor elektrische fiets

De middenmotor heeft diverse voordelen ten opzichte van de fietsmotoren die op de wielen zijn gemonteerd. Maar het grootste voordeel van een motor bij de trapas is wel het natuurlijke gevoel dat de trapondersteuning geeft. Een voorwielmotor geeft het gevoel dat je getrokken wordt. Een achterwielmotor dat je een duw in de rug krijgt. Maar een middenmotor voelt aan of je het zelf doet.

Maar er zijn meer voordelen van een middenmotor. Zo is een elektrische fiets met middenmotor heel stabiel. Dat is niet zo vreemd, want het gewicht van de motor bevindt zich immers in het midden van de fiets, centraal tussen de wielen en ook nog eens laag. Kortom, op de bete plek voor het evenwicht, dat is heel wat anders dan dat het gewicht zich op één van de twee wielen bevindt.

Ook voor het meten van de optimale ondersteuning is de centrale plek van een middenmotor optimaal. De kracht die je uitoefent op de trappers kan op die plek het best worden gemeten en de krachtsensor kan de ondersteuning daarop aanpassen. Dit is ook een groot voordeel van een middenmotor, die je goed merkt als je op de e-bike wegrijdt uit stilstand, vooral als je zwaar beladen bent met kinderen en/of boodschappen.

Verder heeft de middenmotor op een e-bike als het voordeel dat deze nooit in de weg zit als je een voorband of achterband moet plakken.

Nadelen middenmotor elektrische fiets

De nadelen van een middenmotor zijn nagenoeg verdwenen. Vroeger waren er nog problemen met het produceren van geluid of van schade aan fietsketting of versnellingen, maar inmiddels zijn de e-bikes met een middenmotor daarop berekend.

Wel is de prijs van een elektrische fiets met middenmotor gemiddeld nog wel iets hoger dan die van een e-bike met een motor op het wiel. Maar het enige echte nadeel (voor sommige mensen) is dat de middenmotor een fiets met lage instap onmogelijk maakt. De fietsmotor zit daar immers.

Kijk bij de eerder genoemde overzichten van fietsen met middenmotor voor de beste e-bikes met de aandrijving in het midden, tegen een prijs met extreem veel korting.

Zie ook: 

Foto: Bosch middenmotor bij een Gazelle fiets


Onderwerpen
Hier kijken we naar de e-bike middenmotor. Een elektrische fiets met middenmotor heeft voordelen en naden. De ebike motor in het midden zorgt onder andere voor de meest natuurlijk aanvoelende elektrische ondersteuning omdat je de traphulp direct op de trappers krijgt. Hierboven vind je aanbiedingen van elektrische fietsen met middenmotor bij de beste winkels om elektrische fiets met middenmotor goedkoop te kopen.
-->