Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Elektrische fietsen met achterwielmotor

Elektrische fietsen met achterwielmotor


In het laatste deel ons overzicht van e-bikes en de plaats van hun motor kijken wij nu naar de minst gebruikelijke fietsmotor, de achterwielmotor. Hier elektrische fietsen met een achterwielmotor, hun voordelen en hun nadelen.


Eerder keken we naar elektrische fietsen met een voorwielmotor en elektrische fietsen met een middenmotor. Elektrische fietsen met een achterwielmotor komen minder voor.

Aanbiedingen van e-bikes met een achterwielmotor


Voordelen elektrische fiets met achterwielmotor

Een elektrische fiets met achterwielmotor heeft een groot voordeel, en dat is de manier waarop je de ondersteuning beleeft. Bij een voorwielmotor heb je als fietser het idee dat je voortgetrokken wordt, bij een achterwielmotor dat je geduwd wordt, en aan dat laatste geven veel mensen sterk de voorkeur.

Ook is een achterwielmotor over het algemeen stiller, de e-bike met achterwielmotor is vaak lichter en stuur strakker, en meestal hebben elektrische fietsen met achterwielmotor de beschikking over meer versnellingen. Daarom zijn ze in het vaak heuvelachtige en bergachtige buitenland vaak populairder dan in Nederland.

Nadelen elektrische fiets met achterwielmotor

Maar waarom zien we in Nederland zo weinig elektrische fietsen met achterwielaandrijving? Dat komt vooral omdat deze motor veel meer slijtgevoelig is en mede daarom ook meer onderhoud nodig heeft. Wat helemaal vervelend is, is dat als je het achterwiel los haalt (om bijvoorbeeld een band te verwisselen) de computer van de fietsmotor opnieuw moet laten afstellen. Ook is zo'n e-bike zwaar aan de achterkant  en kan er alleen een derailleurversnelling gebruikt worden, en geen naafversnelling.

Dat zijn nogal wat nadelen, waardoor we de achterwielmotor vooral tegenkomen op sportfietsen, racefietsen, mountainbikes en vouwfietsen. Bij stadsfietsen komt de achterwielmotor veel minder vaak voor, al zijn er uitzonderingen zoals de Stokvis Trento, de Sparta R20i, de Sparta R5e en de Popal E-Volution.

Bij de aanbiedingen hierboven zie je de beste elektrische fietsen met een achterwielmotor die verkocht worden met een hoge online korting.


Zie ook: Alle tips en informatie elektrische fietsenFoto: Achterwielmotor van de Sparta R5Te

Onderwerpen:
Elektrische fiets met achterwiel motor, e-bike motor achterwiel. ebike achterwile motor, elektrische fiets motor achter.
-->