Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Brinckers elektrische transportfiets

Brinckers elektrische transportfiets

Brinckers transportfiets elektrisch

De Brinckers heeft een elektrische fiets in zijn collectie die een opmerkelijke combi is van een klassiek ogende transportfiets en een moderne e-bike. Vooral bij scholieren die wat verder van school wonen is een Brinckers elektrische transportfiets zeer populair.

Deze Brinckers Baxter elektrische transportfiets is de opvolger van de Brinckers Baker F7 die door het AD (Algemeen Dagblad) eerder als Beste Koop is getest.


Brinckers elektrische transport fiets

Brinckers is een e-bike specialist die goed aan de weg timmert. Dat doen ze onder andere met de Brinckers Baker / Brickers Baxter elektrische transportfiets die vooral als elektrische schoolfiets heel gewild is. 

Deze e-bike beschikt namelijk over een sterke voordrager en achterdrager, zodat je al je spullen makkelijk mee kunt nemen, vooral als je een krat of mand op de voordrager bevestigd.

Brinkers elektrische transportfiets


Moet je ver fietsen naar school of werk? Ook dit is geen probleem met de Brinkers Baker / Baxter. De elektrische fiets is voorzien van een sterke voorwielmotor die 9 ondersteuningsstanden kent. Als koper kun je kiezen tussen 3 verschillende accu's (400Wh, 500Wh of 600Wh). De actieradius van de laatste kan wel oplopen tot maximaal 190 kilometer! Brinckers geeft 3 jaar garantie op de accu.

Hoewel de Brinckers transportfiets op het eerste gezicht heel klassiek oogt is het een moderne e-bike. Natuurlijk verraadt de accu onder de achterdrager dat je met een e-bike te maken hebt, maar om de voorwielmotor te zien moet je al wat beter kijken. 

Verder beschikt de Brinckers elektrische transportfiets over Shimano Nexus versnellingen. Bij de Brinckers F7 modellen zijn dat zeven versnellingen.

Brinkers transportfiets elektrisch


Remmen kan op twee manieren. Naast de v-brake handrem voor beschikt deze elektrische fiets ook over een terugtraprem. De motor bedien je eenvoudig met een duidelijk display dat zich naast het handvat bevindt.

Verder is de e-bike rijk uitgerust met een Abus ringslot met insteekoptie en CST anti-lekbanden terwijl een stuurslot en een dubbele standaard het omvallen van een beladen fiets voorkomen. Ook walk-assist is op deze Brinckers elektrische transportfiets aanwezig.

En ondanks dit alles behoort de Brinckers elektrische transportfiets toch tot de goedkopere e-bikes, vooral als je deze elektrische transportfiets online met zeer hoge korting koopt (zie hieronder). Niet voor niets riep het Algemeen Dagblad deze elektrische fiets tot beste koop uit.


Minpunten heeft de Brinckers Baker /Brinckers Baxter nauwelijks. Of het zou moeten zijn dat je uit iedere kleur kan kiezen zolang het maar zwart is. En een kinderzitje kan bij deze fiets alleen voorop.

De elektrische transportfiets is te koop als herenfiets en met lage instap (damesfiets). Kijk hier voor de actuele prijzen (met zeer hoge online korting).

Zie ook: Meer reviews en tips elektrische fietsen
Foto's: Brinckers


Onderwerp:
Informatie en aanbiedingen van de Brinckers elektrische transportfiets. Een klassiek ogende, maar heel modern rijdende e-bike.
-->