Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Gazelle Esprit (review). Een goedkope Gazelle stadsfiets, met of zonder motor

Gazelle Esprit (review). Een goedkope Gazelle stadsfiets, met of zonder motor

Gazelle Esprit elektrische stadsfiets

Gazelle heeft de reputatie vrij dure fietsen te maken maar met de Gazelle Esprit hebben ze toch een relatief voordelige Gazelle fiets in hun collectie. De Gazelle Esprit biedt tegen een lagere prijs de bekende kwaliteit van de fietsfabrikant uit Gelderland. Bovendien is de Gazelle Esprit een heel complete stadsfiets, er is zelfs een e-bike versie.

Deze stadsfiets is verkrijgbaar in modellen voor dames en heren, en het is een echte "geen gedoe fiets". Het een sterke en veilige fiets met alles er aan wat nodig is, maar zonder overbodige luxe. 


Hou er wel rekening mee dat bij deze goedkoopste versie ook de versnellingen onder de luxe vallen. Schakelen is er namelijk niet bij op de basisversie van de Gazelle Esprit. Maar er zijn ook versies met 3 of 7 versnellingen (Shimano Nexus).

Wat er wel nodig is zit er wel op. Bijvoorbeeld een volledig gesloten kettingkast (iets dat bij andere goedkope fietsen wel eens ontbreekt), verlichting, een goedgekeurd fietsslot en een fietsstandaard. Voor wat betreft het remmen kun je kiezen tussen een terugtraprem of rollerbrakes.

De fiets beschikt over een sterk frame en ook de fiets in zijn geheel kan heel goed tegen een stootje (en ook tegen een stoot). Bovendien is zo'n eenvoudige fiets bijzonder onderhoudsarm.

Gazelle Esprit ebike

Gazelle brengt de Esprit ook als elektrische fiets uit. Deze Gazelle Esprit HFB is voorzien van een Bafang voorwielmotor. Deze relatief goedkope e-bike is zeer geschikt voor scholieren en studenten die dagelijks een stuk moeten fietsen.

Pluspunten en minpunten Gazelle Esprit

+ Laag geprijsde fiets van hoge kwaliteit.
+ Zeer weinig onderhoud nodig.
+ Veilig en schoon dankzij dichte kettingkast.
+ Keuze uit 0,3 of 7 versnellingen.
+ Keuze uit terugtraprem of handremmen.
+ Sterk maar licht frame.
+ Ook verkrijgbaar als e-bike
- Geen vering in voorvork en zadelpen.
- Geen versnellingen (minpunt betreft alleen de basisversie van de Esprit).
- Voor verstellen stuurpen en zadel is gereedschap nodig.

Kijk bij de bovenaan genoemde link voor alle modellen van de Gazelle Esprit met korting.

Foto's: Gazelle Fietsen
-->