Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Gazelle Esprit (review). Een goedkope Gazelle stadsfiets

Gazelle Esprit (review). Een goedkope Gazelle stadsfiets


Gazelle heeft de reputatie vrij dure fietsen te maken maar met de Gazelle Esprit hebben ze toch een heel voordelige Gazelle fiets in hun collectie. De Gazelle Esprit biedt tegen een lage prijs de bekende kwaliteit van de fietsfabrikant uit Gelderland. Bovendien is de Gazelle Esprit een heel complete stadsfiets.


Vooral als je deze Gazelle fiets met een hoge online korting koopt is hij verbazend goedkoop. Je koopt de Esprit al onder de 360 euro. Laten we eens kijken wat je voor dit geld krijgt.

Gazelle Esprit C

De Gazelle Esprit C is het basismodel. Deze stadsfiets, verkrijgbaar in modellen voor dames en heren, is een echte "geen gedoe fiets". Het een sterke en veilige fiets met alles er aan wat nodig is, maar ook geen overbodige luxe. Hou er wel rekening mee dat bij deze goedkoopste versie ook de versnellingen onder de luxe vallen. Schakelen is er namelijk niet bij op de Gazelle Esprit C. Ook beschikt deze echte stadsfiets over old-fashion handremmen.Wat er wel nodig is zit er wel op. Bijvoorbeeld een volledig gesloten kettingkast (iets dat bij andere goedkope fietsen wel eens ontbreekt), verlichting, een goedgekeurd fietsslot en een fietsstandaard.

De fiets beschikt over een sterk frame en ook de fiets in zijn geheel kan heel goed tegen een stootje (en ook tegen een stoot). Bovendien is zo'n eenvoudige fiets bijzonder onderhoudsarm.

Gazelle Esprit C3 en C7

Liever handremmen? En wil je wel kunnen schakelen bij tegenwind? Gazelle levert de Esprit ook met handremmen (rollerbrakes) en versnellingen. De C3 beschikt over 3 Shimano Nexus versnellingen en de C7 over 7 versnellingen. Zo kun je ook buiten de stad of het dorp beter vooruit. Deze meer uitgebreide modellen zijn natuurlijk iets duurder dan het basismodel, maar nog steeds opmerkelijk voordelig gezien de kwaliteit.Pluspunten en minpunten Gazelle Esprit

+ Laag geprijsde fiets van hoge kwaliteit.
+ Zeer weinig onderhoud nodig.
+ Veilig en schoon dankzij dichte kettingkast.
+ Keuze uit 0,3 of 7 versnellingen.
+ Keuze uit terugtraprem of handremmen.
+ Sterk maar licht frame.
- Geen vering in voorvork en zadelpen.
- Geen versnellingen (minpunt betreft alleen de Esprit C).
- Voor verstellen stuurpen en zadel is gereedschap nodig.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbieding voor alle modellen van de Gazelle Esprit met korting.

Foto's: Gazelle
-->