Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Elektrische fietsen met lage instap

Elektrische fietsen met lage instap


Hoewel ook steeds meer jongeren een elektrische fiets kopen, zelfs scholieren, worden met name de voor recreatief gebruik geschikte ebikes veel door ouderen gekocht. Naast elektrische ondersteuning stelt deze doelgroep een lage instap vaak erg op prijs. Een lage instap, waarbij je makkelijker kunt opstappen en afstappen is niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger.


Een nadeel van de ebike is dat ze door hun hogere snelheden meer letsel opleveren, vooral als je niet snel kunt afstappen. Door te kiezen voor een fiets met lage instap verminder je deze kans op letsel.

Aanbiedingen van circa 60 elektrische fietsen met lage instap

Er is dan ook veel keuze uit elektrische fietsen met een lage instap. Kijk maar eens in het overzicht alle e-bikes met lage instap met hoge korting. Hier vind je niet alleen de beste elektrische fietsen met lage instap van merken als Sparta, Giant, Batavus, Gazelle, Brinckers, Cortina, Cube en Victesse, maar je kunt ze er ook nog met een (vaak zeer) hoge korting aanschaffen.

Unisex fietsen

Een fiets met lage instap is altijd wat men vroeger een damesfiets noemde. Over damesfietsen wordt echter steeds minder vaak gesproken. Steeds meer fietsen worden nog maar in één model uitgebracht, zonder de voor herenfiets kenmerkende hoge fietsstang. De fabrikant spreekt dan over unisex fietsen. De fietsstang is voor de stevigheid bij moderne fietsen ook helemaal niet meer nodig, de frames zijn tegenwoordig ook zonder zo'n extra stang sterk genoeg. Dat fietsen in een damesmodel en herenmodel worden uitgebracht is ook meer historisch gegroeid, en vindt ook steeds minder plaats.

Veel keuze uit ebikes met lage instap

De keuze uit elektrische fietsen met een lage instap is dan tegenwoordig ook erg groot. In het bovenstaande overzicht met aanbiedingen vind je zo'n honderd verschillende e-bikes met een lage instap. Het betreft elektrische fietsen die ook met een hogere instap verkrijgbaar zijn, fietsen speciaal met een lage instap ontworpen zijn elektrische moederfietsen. Een moederfiets beschikt altijd over een lage instap omdat dat met een kinderzitje voor erg handig is.

Om het vinden van de juiste elektrische fiets met lage instap mogelijk te maken kun je de circa 100 ebikes op tal van manieren selecteren en de-installeren. Je kunt selecteren op soort elektrische fiets (stadsfiets, toerfiets, moederfiets, bakfiets) en merk, maar ook op het soort motor (middenmotor, voorwielmotor, achterwielmotor), de actieradius van de accu, de positie van de accu, het aantal versnellingen, de aanwezigheid van walk assist en heel veel meer.

Kijk in het bovenstaand overzicht wat de door jouw gewenste elektrische fietsen (met korting) kosten.

Zie ook: Meer e-bike tips
Foto: Sparta Entree e-bike
-->