Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Batavus Razer (review)

Batavus Razer (review)


Wil een sportieve elektrische fiets met een unieke uitstraling. Een e-bike die er anders uit ziet dan de standaard elektrische fiets en die optimaal presteert op zowel dagelijkse ritjes als stevige fietstochten? Kijk dan vooral eens naar de Batavus Razer. Een topmodel uit de serie elektrische fietsen van Batavus.

De Batavus Razer is een trendy e-bike met een krachtige uitstraling en een krachtige motor. Deze fietsmotor is een Yamaha middenmotor die direct op de trapas is geplaatst. Ook andere onderdelen van deze elektrische fiets zijn van de beste kwaliteit.

Tip: De Batavus Razer kun je online met hoge korting kopen. Dat scheelt enorm op de aanschafprijs van deze trendy elektrische fiets.


Geschikt voor intensief gebruik

De Batavus Razer is een fiets die vooral een jonger publiek aanspreekt. Deze e-bike wordt veel gebruikt door forenzen. Zijn sterke motor, goede accu en de keuze uit 8 versnellingen maken de fiets zeer geschikt voor woon-werk verkeer over langere afstanden. Maar natuurlijk maakt dat de e-bike net zo geschikt voor lange fietstochten. Die houding die je op deze elektrische fiets aanneemt is sportief maar comfortabel.

Maar ook van het doen van een boodschapje is dit een prima fiets. Aan de bagagedrager zijn makkelijk fietstassen te bevestigen. Het fietszitje kan echter alleen voorop.


Sterke Yamaha middenmotor

Een belangrijk onderdeel van een e-bike is natuurlijk de elektrische ondersteuning. Deze wordt bij de Batavus Razer verzorgd door een Yamaha middenmotor. Deze is direct aan de trapas verbonden wat zorgt voor een heel natuurlijk gevoel. De ondersteuning presteert constant goed, of je nu op een vlakke weg rijdt, een heuveltje neemt of moet "optrekken" bij het stoplicht.

En ook als je zonder ondersteuning van de motor rijdt is dit een fijne fiets. Sommige e-bikes kunnen dan zwaar trappen, maar bij de Batavus Razer heb je daarvan geen last. De motor geeft geen weerstand.

De Batavus Razer is standaard voorzien van een accu op het frame met een capaciteit van 400 Wh. Dat is goed voor het afleggen van een afstand tot 110 kilometer.


Componenten van hoge kwaliteit

Batavus heeft deze e-bike voorzien van componenten van topkwaliteit. De accu en Yamaha PW motor noemde we al. Verder beschikt de fiets over het Shimano Alfine versnellingssysteem, een onderhoudsvriendelijke chainglider (kettingbeschermer) en hydraulische velgremmen

Licht is de Batavus Razer ook. Met een gewicht van nauwelijk meer dan 20 kilo (zonder accu) is dit de lichtste elektrische fiets van Batavus.

Deze zeer goede e-bike van Batavus kan via de link hierboven met hoge korting worden gekocht.
Batavus Razer Turbo

Let op: Er bestaat ook een (veel duurdere) Batavus Razer Turbo. Deze versie is geen gewone elektrische fiets maar een speed pedelec (een snelle e-bike) die de 45 kilometer per uur haalt. Voor deze snellere versie van de Batavus Razer Turbo is een bromfiets-rijbewijs en een fietshelm vereist.

Foto's: Batavus
-->