Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Wat zijn de beste fietshelmen?

Wat zijn de beste fietshelmen?


In Nederland moeten we er een beetje aan wennen, maar toch zie je ook in ons land steeds meer fietsers met een helm op rijden. Niet onverstandig, want vooral bij kwetsbare groepen als kinderen en ouderen kan een fietshelm veel letsel voorkomen. Maar ook andere fietsers kunnen hoofdletsel oplopen. Hier de beste fietshelmen om dat te voorkomen.


Beste fietshelm test

Kijk bij de testen van fietshelmen welke helmen voor fietsers volgens de experts de beste zijn. Het betreft testen van fietshelmen voor volwassenen en kinderen.

Overzicht alle fietshelmen

Ook handig is dit overzicht met alle fietshelmen. Daar vind je meer dan 900 fietshelmen voor kinderen, volwassenen, wielrenners en mountainbikers. Je kunt dit overzicht op tal van manieren doorzoeken en sorteren om zo snel en makkelijk jouw beste fietshelm te vinden tegen de laagste prijs.


De fietshelm en de e-bike

De populariteit van de elektrische fiets is één van de factoren die er aan bijdraagt dat we steeds vaker een fietshelm gebruiken. Jaarlijks bezoeken bijna 70.000 fietsers na een fietsongeval het ziekenhuis. Opvallend vaak betreft dat gebruikers van een elektrische fiets. Bovendien hebben de gebruikers van een e-bike twee keer zo vaak meervoudige verwondingen en komt ernstig hersenletsel bij e-bike gebruikers veel vaker voor. Ze liggen gemiddeld twee keer zo lang in het ziekenhuis als de gebruikers van een gewone fiets.

Om hersenletsel en ander hoofdletsel te voorkomen is een fietshelm een zeer goede bescherming. Toch is in Nederland de fietshelm alleen bij high speed e-bikes (45 km/u) verplicht. Er gaan steeds meer stemmen op om de fietshelm verplicht te stellen bij alle elektrische fietsen, of zelfs bij gewone fietsen, maar met name dat laatste stuit op flinke weerstand bij de fietsers (in feite iedere Nederlander).

Zie ook: Alle informatie fietshelmen
-->