Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » De beste fietshelmen uit de fietshelm test

De beste fietshelmen uit de fietshelm test

Zoek je de beste fietshelm? Hier de beste fietshelmen uit de test. Met de beste fietshelm voor kinderen, dames, heren, racefiets, speed pedelec en e-bike.

beste fietshelm test

In Nederland moeten we er een beetje aan wennen, maar toch zie je ook in ons land steeds meer fietsers met een helm op rijden. Niet onverstandig, want vooral bij kwetsbare groepen als kinderen en ouderen kan een fietshelm veel letsel voorkomen. Maar ook andere fietsers kunnen hoofdletsel oplopen. Hier de beste fietshelmen om dat te voorkomen.


Beste fietshelm test

Kijk bij de beste fietshelm test welke helmen voor fietsers er volgens de test de beste fietshelm zijn. Het betreft testen van fietshelmen voor volwassenen en kinderen.

In deze fietshelm test vind je de beste fietshelm voor een kind en voor volwassenen, de beste helm voor op de e-bike (elektrische fiets), mountainbike, racefiets of stadsfiets. Kortom, de beste fietshelm in iedere categorie.

Overzicht alle fietshelmen

Ook handig is het onderstaande overzicht met alle fietshelmen. Daar vind je meer dan 2.000 fietshelmen voor kinderen, volwassenen, wielrenners en mountainbikers. Je kunt dit enorme aantal fietshelmen op tal van manieren doorzoeken en sorteren om zo snel en makkelijk de voor jouw beste fietshelm te vinden tegen de laagste prijs.De fietshelm en de e-bike

De populariteit van de elektrische fiets is één van de factoren die er aan bijdraagt dat we steeds vaker een fietshelm gebruiken. Jaarlijks bezoeken bijna 70.000 fietsers na een fietsongeval het ziekenhuis. 

Opvallend vaak betreft dat gebruikers van een elektrische fiets. Bovendien hebben de gebruikers van een e-bike twee keer zo vaak meervoudige verwondingen en komt ernstig hersenletsel bij e-bike gebruikers veel vaker voor. Ze liggen gemiddeld twee keer zo lang in het ziekenhuis als de gebruikers van een gewone fiets.

Om hersenletsel en ander hoofdletsel te voorkomen is een fietshelm een zeer goede bescherming. Toch is in Nederland de fietshelm alleen bij high speed e-bikes (45 km/u) verplicht. Er gaan steeds meer stemmen op om de fietshelm verplicht te stellen bij alle elektrische fietsen, of zelfs bij gewone fietsen, maar met name dat laatste stuit op flinke weerstand bij de fietsers (in feite iedere Nederlander).

Bij de bovengenoemde beste fietshelm test is ook de beste fietshelm voor de elektrische fiets te vinden.

Fietshelm voor de speed pedelec

Bij de bovenstaande aanbiedingen kun je aangeven dat je een fietshelm voor de speed pedelec of elektrische fiets (e-bike) zoekt. De e-bike fietshelm is een gewone fietshelm, maar hou er rekening mee dat de verplichte speed pedelec helm geen helm is die voor een gewone fiets of e-bike gemaakt is. 

Voor een speed pedelec helm gelden andere eisen. Met een gewone fietshelm kun je een boete krijgen (en is niet veilig). Kies bij bovenstaande fietshelm aanbiedingen dus altijd voor een speed pedelec helm als je een fietshelm voor je speed e-bike zoekt. 

Kijk bij de beste fietshelm test bovenaan voor de beste speed pedelec helm uit de test.

Fietshelmen voor kinderen

Bij veel volwassenen is er dus weerstand tegen het gebruik van de fietshelm. Hoe verstandig het ook is onder het fietsen een helm te dragen. Gelukkig zijn veel ouders er wel van doordrongen dat het voor hun kind ook erg belangrijk is een helm te dragen. Je ziet steeds meer kinderen met fietshelmen fietsen.

Kleine kinderen hebben minder problemen met een fietshelm omdat ze niet beter weten dan dat ze een fietshelm moeten dragen. Bovendien zijn er voor jongens en meisjes heel leuke fietshelmen te koop. Kies voor een fietshelm voor een kind met een cool design, met mooie kleuren of met een superhelden thema en de jongen of meisje draagt de fietshelm maar al te graag.

Bij de bovenstaande aanbiedingen kinderfietshelmen vind je ze allemaal en bij de beste fietshelm test vind je ook de beste fietshelm voor kinderen uit de test.

Fietshelm volwassenen

Naast de fietshelmen voor kinderen zijn er natuurlijk de fietshelmen voor volwassenen. In het bovenstaand overzicht kun je al deze fietshelmen voor mannen en vrouwen vinden. Het betreft zowel fietshelmen voor de stadsfiets of e-bike als fietshelmen voor bijvoorbeeld een racefiets of mountainbike.

Geef in het fietshelm aanbieding overzicht aan wat voor soort helm je zoekt en je vind alleen de voor jou geschikte fietshelmen. Niet alleen het soort fietshelm dat je zoekt kun je aangeven, maar ook het eventueel gewenste materiaal, de maximale prijs en natuurlijk de maat.

Of kijk bij de bovenstaande fietshelmen test wat de beste fietshelm voor volwassenen uit de meest recente test is.

Fietshelm dames

Ook kun je daar aangeven dat je een fietshelm voor dames zoekt. Een fietshelm voor dames heeft vaak een wat modieuzer design, en de beste fietshelmen voor dames zijn ook afgestemd op de maten en vorm van het dameshoofd.

Beste fietshelm merken

Heb je voorkeur voor een bepaalde fabrikant of fabrikanten? Dan kun je dat ook bij de fietshelm aanbiedingen opgeven. Goede fietshelm merken zijn Giro, AGU, Abus, Lazer, Rogelli, Smith, Cratoni, MET, Livall, 29BT en Rudy Project, maar in het fietshelm aanbieding overzicht vind je nog veel meer goede helmen voor op de fiets.


Zie ook: Alle informatie fietshelmen
-->