Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Cube Touring (review): Toerfiets en stadsfiets in één

Cube Touring (review): Toerfiets en stadsfiets in één


De naam geeft het al aan, de Cube Touring is een sportieve toerfiets (trekkingbike), maar ook als stadsfiets staat de Cube Touring zijn mannetje. Hier een review van de verschillende versies van deze allrounder die ook als e-bike verkrijgbaar is.


Een allround fiets

Of je hem nu gebruikt om naar werk of school te fietsen, voor lange sportieve fietstochten of voor het doen van een boodschapje, aan de Cube Touring heb je een zeer goede allround fiets. 

Aan de ene kant is de Cube Touring een lichte sportfiets met veel versnellingen voor snelle fietsritten, aan de andere kant is dit racepaard ook een werkpaard voor dagelijks gebruik. 

De Cube Touring is namelijk ook comfortabel en veilig (met een verende voorvork, verlichting, en een kettingscherm) en de fiets is voorzien van goede bagagedrager voor je boodschappen of koffer.

De Cube Touring is te koop in vele uitvoeringen. Kijk bij de aanbiedingen om te zien waar je de Cube Touring goedkoop kunt kopen in al deze uitvoeringen.Cube Touring (dames model met lage instap)


Cube Touring (basismodel)

Het basismodel van de Cube Touring is een uitstekende fiets voor intensief dagelijks gebruik. Het is in feite een toerfiets, maar dan wel een toerfiets met een maximaal comfortniveau. Vooral op dat comfort verschilt de Cube Touring sterk van andere toerfietsen.

Het basismodel van de Cube Touring beschikt over 24 versnellingen, maar ook over een zeer aangenaam verende voorvork. Het is een dynamische fiets, die licht trapt en waarmee je moeiteloos en snel de kilometers weg trapt.


Cube Touring (mixed versie)


De Cube Touring basisversie is te koop in drie framevarianten: Dames, heren en een mixed versie (trapeze) met de fietsstang halfhoog (zie foto boven).

Cube Touring Pro

De Cube Touring Pro is een versie die nog beter geschikt is voor intensief gebruik. Denk daarbij aan lange ritten, zoals bij een fietsvakantie, of zoals fanatieke fietsrecreanten deze maken. 

De Touring SL is voorzien van nog betere componenten zoals Shimano schijfremmen, een Shimano naafdynamo en speciaal door Cube ontwikkelde fietswielen. Ook beschikt deze versie over nog meer versnellingen (24). 

Cube Touring Exc

De Cube Touring Exc is het topmodel uit de Cube Touring serie. Deze versie van de Cube Touring is voorzien hydraulische Shimano schijfremmen en 27 versnellingen. Cube Touring (herenmodel)


Cube Touring Hybrid (e-bike)

De meeste versies van de Cube Touring zijn sinds kort ook nog als elektrische fiets beschikbaar. Dit zijn bijzonder goede elektrische toerfietsen voor de veeleisende fietsrecreant. Deze fietsen beschikken over een Bosch middenmotor.


Al deze Cube fietsen zijn te koop als herenfiets, damesfiets (met lage instap) en unisex model.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor de actuele laagste prijzen en alle informatie en specificaties.

Zie ook: Meer tips hybride fietsen


Samenvatting:
De Cube Touring is een populaire hybride fiets van Cube die ook als e-bike / elektrische fiets verkrijgbaar is. Zowel de gewone Cube als de elektrische fiets zijn in vele versies verkrijgbaar. Lees hierboven de review van deze toerfiets en stadsfiets in één Cube fiets.

-->