Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Montana fietsen

Montana fietsen


Montana is een grote Italiaanse fietsfabrikant die een breed assortiment aan goede betaalbare fietsen biedt. Montana fietsen kunnen racefietsen of mountainbikes zijn, maar ook stadsfietsen. En er zijn ook diverse Montana e-bikes waaronder elektrische crossfietsen.

In het overzicht van Montana fietsen kun je zien welke Montana fietsen er in Nederland te koop zijn. Niet de hele collectie is namelijk in ons land verkrijgbaar.


Montana racefietsen

Montana is in Nederland vooral bekend om zijn racefietsen. Vooral in de prijsklasse rond 750 euro biedt Montana prachtige Italiaanse racefietsen aan in de Montana Zerow serie. Deze racefietsen zijn afgemonteerd met Campagnolo Xenon of Shimano Claris onderdelen waarbij de tweede wat goedkoper zijn. De Montana Zerow is een echte kwaliteitsfiets met een bijzonder aantrekkelijk prijskaartje.

Montana Zerow racefiets

Zoek je toch een bijzondere racefiets? Kijk dan eens naar de Montana Velocetta Pista die een ongeveer 399 euro kost. Kijk in het bovenstaand overzicht voor de laagste actuele prijzen.

Montana Velocetta Pista baanfiets


De Pista is zoals de naam al aangeeft eigenlijk voor de wielerbaan ontwikkeld, en heeft daarom maar één versnelling, maar ook op de weg is dit een heerlijk rijdend fietsje, maar je kunt er dus niet mee schakelen! Je kan het achterwiel omdraaien om te kiezen voor vrijloop of doortrapper.

Montana mountainbikes

Een andere populaire Montana fiets is de Montana X-Cross. Dit is een aluminium crossfiets / mountainbike met Shimano Acera 3x8 versnellingen en een goede RST voorvork.

Montana X-Cross hybride


De elektrische mountainbike (e-mountainbike) is in opkomst, en op dit terrein biedt Montana onder andere de  "dikke" Montana FAT met Bafang middenmotor en de heel professionele (en daarmee ook helaas behoorlijk dure) Montana VKT BI-energy.


Montana FAT elektrische fatbike

Kijk voor alle specificaties en prijzen in het bovenstaand overzicht.

Montana stadsfietsen en e-bikes

Op het gebied van stadsfietsen biedt het Italiaanse fietsmerk enkele zeer Hollands aandoende modellen zoals de Montana Lunapiena en de elektrische Montana ADYA. Ook deze Montana fietsen kun je in het bovenstaand overzicht vinden, voor zover ze in Nederland te koop zijn.

Montana Lunapiena damesfiets

In het bovenstaand overzicht vind je al deze Montana fietsen (en hun prijs), en meer fietsen van dit Italiaanse kwaliteitsmerk.

Productselectie: Bol.com
-->