Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Goedkope moederfietsen

Goedkope moederfietsen


Het nadeel van de meeste moederfietsen is de prijs. Alsof de doelgroep al niet genoeg kosten heeft zijn de mammafietsen vaak ook nog een stuk duurder dan vergelijkbare standaard-damesfietsen. Gelukkig zijn er ook goedkope moederfietsen te koop van degelijke kwaliteit. Hier kijken we naar moederfietsen met een aantrekkelijk prijskaartje.


De moederfietsen van de A-merken slaan we daarbij over. Hoe mooi en hoe goed deze moederfietsen ook zijn, in de categorie goedkoop vallen deze helaas niet. Kijk bij de voordelige moederfietsen welke mammafietsen dat wel doen.

Wat is een moederfiets?

Een moederfiets moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om moederfiets genoemd te worden. Ten eerste moet de fiets veel ruimte tussen stuur en zadel hebben zodat er ruimte genoeg is voor een fietsstoeltje. Een lage instap is wel zo veilig en de fietsstandaard moet extra stevig zijn (meestal een dubbele standaard) want je met er niet aan denken dat de fiets omvalt als je net je kindje in het stoeltje zet.

Ook beschikt een goede moederfiets over een sterk frame en een sterke bagagedrager om boodschappen en kinderen te kunnen dragen. Kortom een moederfiets is een extra sterke en extra veilige stadsfiets die meer ruimte voor kinderzitjes biedt.

Welke goedkope moederfietsen vind je in het overzicht?

Kijk in het bovenstaand overzicht van voordelige moederfietsen voor goedkope fietsen die speciaal voor moeders zijn ontwikkeld (al mogen vaders, oma's en opa's er ook op fietsen). Goedkope fietsen, maar wel van goede kwaliteit. De meest voordelige moederfietsen in deze lijst zijn die van het Nederlandse fietsmerk Popal. Deze bieden al vanaf minder dan 390 euro de Popal Sweet moederfiets aan (met 3 versnellingen en veilige rollerbrakes). Iets duurder is de luxere Popal Maxima (met 7 versnellingen).

Andere goedkope moederfietsen zijn van Altec, Vogue, Spirit en Avalon Hill, en ook Cortina biedt al ruim onder de 600 euro moederfietsen aan.

Kortom, moeders (en vaders) die met kinderen en veel boodschappen moeten rondfietsen kunnen toch veilig rondrijden dankzij deze goedkope moederfietsen. Kijk in het bovenstaande overzicht voor alle mogelijkheden, specificaties en prijzen.

Zie ook: Meer tips moederfietsen
Foto: Cortina moederfiets


Onderwerp:
Hier kijken we naar goedkope moederfietsen. En dan met name naar goedkope maar goede moederfietsen van de goedkopere fietsmerken.
-->