Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Beste racefiets 2018: Specialized Tarmac S-Works

Beste racefiets 2018: Specialized Tarmac S-Works


De Specialized Tarmac is de wereldkampioen onder de racefietsen. Letterlijk, want zowel Peter Sagan (heren) als Chantal Blaak (dames) werden wereldkampioen op deze beste racefiets, terwijl Anna van der Breggen er Olympisch kampioen op werd. Dat de Specialized Tarmac S-Works de Fiets Award 2018 bij de racefietsen won zal dus niemand verwonderen.

Dit is een superlichte racefiets die is opgebouwd uit 500 stukjes carbon. De Tarmac is de lichtste racefiets die Specialized ooit heeft gemaakt. Deze racefiets weegt slechts 800 gram! Toch is de stijfheid van deze racefiets formidabel.


Ten opzichte van zijn voorganger is de Specialized Tarmac S-Works 200 gram lichter. Dat is 20%. Om dit te bereiken is er optimalisatie software uit de ruimtevaartindustrie gebruikt. Zelfs de lak van de fiets is aangepast om deze racefiets nog lichter te maken. Alle winst telt, want de laklaag is goed voor 10 gram van het gewicht.

Van de zadelpen geeft de bovenste 1,2 centimeter enigszins mee, dit geeft enige (noodzakelijke) flexibiliteit in het stijve frame. Ook de staande achterbrug is verlaagd en de vorm van zadelbuis is aangepast.

Deze tot beste racefiets uitgeroepen nieuwe Specialized Tarmac beschikt over 28mm Turbo Cotton banden op een Roval CLX 32 velg. De ruimte is 30mm. Hierdoor kun je met een lagere bandenspanning rijden, wat weer goed is voor de rolweerstand, de grip en het rijcomfort. Vooral op slechte wegen merk je het verschil.

Ze maanden werd er verder nog gewerkt aan het verbeteren van de aerodynamica. Dit leidde tot een nieuwe vorm van de voorvork, een verlaagde staande achterbrug met aerodynamische buizen en een d-vormige zadelpen en zadelbuis.


De prijs

De prijs van deze beste racefiets van 2018 bedraagt circa 10.000 euro. We hebben dus te maken met een echt professionele racefiets, zoals de professionele wielerteams van Bora-Hansgrohe en Team Quick Step Floors deze gebruiken. Is deze prijs een beetje boven je budget? Op Beste Racefiets Kopen vind je aanbevolen winkels voor het goedkoop online kopen van een racefiets.
-->