Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Stadsfietsen test

Stadsfietsen test

De stadsfiets is een fiets voor dagelijks gebruik.  En daarmee zijn stadsfietsen de meest verkochte soort fietsen. En daarom ook is de keuze uit stadsfietsen enorm. Maar wat is de beste stadsfiets?


Dat wijzen diverse testen van stadsfietsen uit. Hier de uitslag van menig stadsfietsen test.


Uitslagen testen stadsfietsen

Kijk voor de uitslagen van de stadsfietsen testen bij de Uitslagen testen stadsfietsen op TestResults.nl. Op die website vind je stadsfietsen testen en andere fietsentesten van organisaties als de Consumentenbond, de ANWB, de Fietsersbond en andere deskundige organisaties.

Wat is een stadsfiets?

Met de naam stadsfiets die je dit soort fiets eigenlijk te kort. Een naam stadsfiets wekt de indruk dat het gaat om een fiets die alleen in de stad bruikbaar is, maar dat is absoluut niet het geval. Een stadsfiets is prima geschikt om ook buiten de stadsgrenzen naar school of werk te rijden, en ook voor het maken van fietstochtjes in het weekend. Veel stadsfietsen beschikken dan ook over versnellingen, vaak drie versnellingen, maar soms loopt dat wel op tot zeven.

Stadsfietsen van alle merken

Stadfietsen worden door de meeste fietsfabrikanten gemaakt. Door de bekende A-merken als Sparta, Gazelle, Batavus, Giant, Koga en Cortina, maar ook door goedkopere Nederlandse merken als BSP en Popal. De keuze is enorm groot, en er zijn stadsfietsen in alle prijsklassen.

Informatie stadsfietsen

De uitslag van menig stadsfiets test vind je bij de bovenaan genoemde link, maar we hebben nog veel meer informatie over stadsfietsen voor je. Kijk bij de artikelen over stadsfietsen voor alle informatie en tips.

Foto's: Gazelle
-->