Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Raleigh fietsen

Raleigh fietsen

Overzicht van Raleigh fietsen en aanbiedingen van Raleigh fietsen in Nederland.

Voor vijftig plussers is het fietsmerk Raleigh in Nederland nog zeer bekend, maar jongeren zullen Raleigh fietsen nauwelijks nog kennen. Raleigh fietsen zijn in ons land namelijk nog maar mondjesmaat verkrijgbaar. Toch is Raleigh internationaal nog steeds een groot merk fietsen.De vijftig plussers zullen Raleigh associëren met de geweldige succes van de wielerploeg van Peter Post. Zijn Raleigh wielerploeg leek vroeger onverslaanbaar, en Joop Zoetemelk won de Tour de France op een Raleigh fiets. Maar hoe staat het tegenwoordig met de Raleigh fietsen?

Raleigh fietsen in Nederland

In Nederland is helaas maar een klein deel van de Raleigh fietsen te koop. Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van Raleigh fietsen om te zien welke fietsen van dit Britse fietsmerk hier te koop zijn. Het gaat hierbij daarbij om zowel elektrische fietsen als "gewone" fietsen, en om de Raleigh Kent speed pedelec.


Het gaat hierbij om Raleigh fietsen voor dames, heren en kinderen. 

Raleigh elektrische fietsen

De laatste tijd worden er ook vaak Raleigh elektrische fietsen online tegen heel aantrekkelijke prijzen in Nederland aangeboden. Evenals de "gewone" fietsen zijn de Raleigh e-bikes goed van kwaliteit. 

Een Raleigh e-bike heb je in diverse modellen. Bijvoorbeeld als elektrische stadsfiets of elektrische toerfiersm maar ook als een Raleigh speed pedelec.

Raleigh maakt elektrische fietsen met de accu in het frame of met de accu op de achterdrager. Raleigh elektrische fietsen zijn vaak voorzien van een middenmotor van Bosch.Raleigh fietsen, internationaal een bekend A-merk

Maar we kunnen stellen dat Raleigh ondanks zijn grote naam uit het verleden in Nederland een zeer klein fietsmerk is. Internationaal is dat een heel ander verhaal. 

Niet alleen is Raleigh erg groot in thuisland Engeland, in Amerika is het één van de snelst groeiende fietsmerken. Raleigh fietsen staan voor plezier, familiegevoel, fitheid en gemeenschapszin en Raleigh fietsen zijn aantrekkelijk geprijsd.


Nederlandse (Friese) eigenaar

Dat Raleigh in Nederland zo'n klein merk is is verbazend. Raleigh mag dan een op en top Brits fietsmerk zijn, Raleigh is in Nederlandse handen. 

Eigenaar van Raleigh is de Accell Group uit Heerenveen. Accell is in Nederland vooral bekend als fabrikant van Batavus, Sparta en Koga fietsen (die in Heerenveen gemaakt worden), maar Accell is ook het moederbedrijf van onder andere Loekie (kinderfietsen) en buitenlandse merken als Ghost, Haibike en Winora (allen Duitsland), Atala (Italië), Lapierre (Frankrijk), Vartex (Zweden) en Diamondback (USA).Maar Brits fabrikaat

Maar de Raleigh fietsen worden niet in Nederland maar in Engeland gefabriceerd.

De eerste Raleigh fiets werd al in 1887 in het Engelse Nottingham gemaakt. Hoewel je in Nederland nog maar weinig Raleigh fietsen tegenkomt is het merk in veel andere landen een grote naam. Raleigh maakt fietsen in vele soorten en voor een breed publiek. Van kinderfietsen tot professionele wedstrijdfietsen. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan altijd voorop bij Raleigh fietsen, die desalniettemin aantrekkelijk geprijsd zijn.


Overzicht Raleigh fietsen

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste Raleigh fietsen. Niet al deze fietsen zijn in Nederland en België verkrijgbaar.

Raleigh Devon: Stadsfiets
Raleigh Astori: Stadsfiets
Raleigh Willow: Klassieke damesfiets
Raieigh Propaganda: Herenfiets
Raleigh Trchester: Herenfiets

Raleigh Pioneer: Hybride fiets
Raleigh Strada: Hybride fiets
Raleign Hoppa: Hybride damesfiets

Raleigh Strada X: Mountainbike
Raleigh Talus: Mountainbike

Raleigh Stowaway: Vouwfiets

Raieigh Pop: Kinderfiets
Raleigh Molli: Meisjesfiets
Raleigh Sherwood Mini: Meisjesfiets
Raleigh Propaganda Mini: Jongensfiets
Raleigh Burner: Jongensfiets

Raleigh Jersey: E-bike
Raleigh Corby: E-bike
Raleigh Kingston: E-bike
Raleigh Array: E-bike
Raleigh Centris: E-bike
Raleigh Felix: E-bike
Raleigh Motus: E-bike
Raleigh New Motus: E-bike

Raleigh Pro Cargo: Elektrische bakfiets
Raleigh Stride: Elektrische bakfiets
Raleigh Stow-E-Way: Elektrische vouwfiets

Raleigh Kent: Speed pedelec


Kijk bij de bovengenoemde online fietsenwinkel voor de beschikbare Raleigh fietsen in Nederland.

Foto's: Raleigh


Onderwerp:
Raleigh fietsen zijn in Nederland meer bekend om hun sportieve prestaties in de tijd van Joop Zoetemelk, Peter Post en Jan Raas dan als fabrikant van stadsfietsen en e-bikes. maar de fietsen van dit Britse fietsmerk zijn dankzij internet steeds makkelijker in Nederland verkrijgbaar. Kijk hier boven voor goedkope Raleigh fiets aanbiedingen.

-->