Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Raleigh fietsen

Raleigh fietsen

Voor vijftig plussers is het fietsmerk Raleigh in Nederland nog zeer bekend, maar jongeren zullen Raleigh fietsen nauwelijks nog kennen. Raleigh fietsen zijn in ons land namelijk nog maar nauwelijks verkrijgbaar. Toch is Raleigh internationaal nog steeds een groot merk fietsen.De vijftig plussers zullen Raleigh associeren met de geweldige succes van de wielerploeg van Peter Post. Zijn Raleigh wielerploeg leek vroeger onverslaanbaar, en Joop Zoetemelk won de Tour de France op een Raleigh fiets. Maar hoe staat het tegenwoordig met de Raleigh fietsen?

Raleigh fietsen in Nederland

In Nederland is helaas maar een klein deel van de Raleigh fietsen te koop. Kijk bij de aanbiedingen van Raleigh fietsen om te zien welke fietsen van dit Britse fietsmerk hier te koop zijn. Het gaat hierbij vooral om elektrische fietsen. 

Ook Giga Bikes verkoopt regelmatig Raleigh fietsen in Nederland.

Met de komst van Amazon in Nederland is de beschikbaarheid van Raleigh fietsen ook sterk verbeterd. Kijk bij de aanbiedingen van  Raleigh fietsen bij Amazon voor hun aanbod.

Vaak betreft het aanbod van Raleigh fietsen in Nederland interessant geprijsde goede fietsen zoals de Raleigh Oakland, een geweldige toerfiets voor dames en heren met een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Ook zijn er vaak Raleigh kinderfietsen te koop bij Giga Bikes.


Raleigh fietsen, internationaal een bekend A-merk

Maar we kunnen stellen dat Raleigh ondanks zijn grote naam uit het verleden in Nederland een zeer klein fietsmerk is. Internationaal is dat een heel ander verhaal. Niet alleen is Raleigh erg groot in thuisland Engeland, in Amerika is het één van de snelst groeiende fietsmerken. Raleigh fietsen staan voor plezier, familiegevoel, fitheid en gemeenschapszin en zijn aantrekkelijk geprijsd.

Nederlandse (Friese) eigenaar

Dat Raleigh in Nederland zo'n klein merk is is verbazend. Raleigh mag dan een op en top Brits fietsmerk zijn, het is in Nederlandse handen. Eigenaar is de Accell Group uit Heerenveen, vooral bekend als fabrikant van Batavus en Koga fietsen (die in Heerenveen gemaakt worden), maar ook het moederbedrijf van onder andere Sparta, Loekie en buitenlandse merken als Ghost, Haibike en Winora (allen Duitsland), Atala (Italië), Lapierre (Frankrijk), Vartex (Zweden) en Diamondback (USA).

Maar Brits fabrikaat

De eerste Raleigh fiets werd al in 1887 in het Engelse Nottingham gemaakt. Hoewel je in Nederland nog maar weinig Raleigh fietsen tegenkomt is het merk in veel andere landen een grote naam. Raleigh maakt fietsen in vele soorten en voor een breed publiek. Van kinderfietsen tot professionele wedstrijdfietsen. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan altijd voorop bij Raleigh fietsen, die desalniettemin aantrekkelijk geprijsd zijn.

Kijk bij de bovengenoemde online fietsenwinkel voor de beschikbare Raleigh fietsen in Nederland.

Foto's: Raleigh
-->