Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Eddy Merckx fietsen

Eddy Merckx fietsen

Na zijn indrukwekkende wielercarrière begon Eddy Merckx zijn eigen merk fietsen, en tot op de dag van vandaag zijn Eddy Merckx fietsen populaire sportfietsen van hoge kwaliteit.


Eddy Merckx maakt natuurlijk racefietsen, maar ook cyclocross fietsen, triatlon fietsen en tijdritfietsen.

Eddy Merckx Cycles werd in 1980 opgericht. Het merk had en heeft één groot doel, het ontwikkelen en maken van de beste racefietsen ter wereld. Eddy Merkcx ziet daar nog steeds streng op toe, maakt deel uit van het design proces en test ieder nieuw model uitgebreid uit.

Helaas hebben wij op dit moment geen aanbiedingen van Eddy Merckx fietsen. Kijk hier voor andere goede racefietsen.Eddy Merckx is altijd een perfectionist geweest als het op fietsen aankwam. Meer dan eens stopte hij in een wedstrijd om zijn zadelpen een fractie van een centimeter te verzetten. Om vervolgens de wedstrijd te winnen.

En winnen, dat deed Eddy Merckx: 5 keer de Ronde van Frankrijk , 5 keer de Giro, 1 keer de Vuelta, 3 keer het wereldkampioenschap voor profs, 7 keer Milaan - San Remo, 3 keer Parijs Roubaix, 5 keer Luik - Bastenaken - Luik, 2 keer de Gold Race, en is nog maar een greep uit de vele klassiekers en etappekoersen die de Kannibaal ooit won. Eddy Merckx is de meest succesvolle wielrenner ooit.


En die perfectie is terug te vinden in zijn Eddy Merckx fietsen.


Foto's: Eddy Merckx Cycles
-->