Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Driewieler voor volwassenen (driewielfiets)

Driewieler voor volwassenen (driewielfiets)

Voor niet alle mensen is het mogelijk op een gewone fiets te rijden. Vooral bij ouderen, maar ook bij mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap kan dat een probleem zijn. Een driewieler voor volwassenen (een driewielfiets) is dan vaak een goede oplossing.


Vooral voor mensen die minder goed te been zijn of moeite hebben met het bewaren van hun evenwicht is een driewieler voor volwassenen een uitkomst. Ze kunnen dan toch van een fietstocht genieten en zijn mobiel.

>>> TIP: Zoals alle fietsen zijn ook driewielers voor volwassenen met hoge korting online te koop. Kijk bij de aanbevolen online fietsenwinkels voor de prijzen en mogelijkheden.

Driewieler voor volwassenen maakt zelfstandig

Een driewieler voor volwassenen maakt ouderen veel mobieler en daarmee zelfstandiger. Ze zijn niet afhankelijk van een lift van de kinderen of van het openbaar vervoer, en ze kunnen zelf hun boodschappen doen. Een driewieler voor volwassenen is immers ook heel goed geschikt om boodschappen op mee te nemen.Gezond fietsen

En fietsen is natuurlijk ook heel gezond. Voor de spieren, en om gezond in de buitenlucht bezig te zijn. Dat is ook het grote voordeel van een driewielfiets ten opzichte van een scootmobiel. Bij een scootmobiel laat je je immers rijden, bij een driewieler voor volwassenen ben je actief en gezond aan het trappen.

Demonstratie driewielfietsen

In de onderstaande video van de Fietsersbond krijg je meer informatie over de driewieler voor volwassenen en het gebruik van zo'n driewielfiets.Foto 1: Huka (fabrikant van driewielfietsen)
Foto 2 en video: Fietsersbond
-->