Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Alle fietskaarten en fietsroutes

Alle fietskaarten en fietsroutes

Ondanks de opkomst van navigatiesystemen, ook voor op de fiets, zijn de "ouderwetse" fietskaarten nog steeds populair. Met een fietskaart kun je op je gemak een mooie fietsroute uitzetten en zo'n papieren routekaart is een stuk overzichtelijker.


Hier kijken we naar de verschillende fietskaarten en wijzen je de weg naar honderden fietskaarten en fietsroutes!


Fietskaarten heb je in diverse soorten. Je hebt regionale fietskaarten die makkelijk mee te nemen zijn, maar ook meer omvangrijke boekwerken waarin fietsroutes en fietskaarten van heel Nederland staan. Je hebt uitgestippelde fietsroutes, maar ook fietsknooppuntenkaarten en plattegronden waarop je je eigen routes kunt uitstippelen. 

Kijk op aanbiedingen fietskaarten voor meer dan 250 goede fietskaarten en boeken met fietsroutes.

Populaire fietskaarten

Een aantal fietskaarten zijn erg populair. Vooral de ANWB fietskaarten, en de Falkplan fietskaarten van Falk worden veel gebruikt. De ANWB geeft ook een fietsatlas van heel Nederland uit. Met naast alle voor fietsers geschikte wegen, fietspaden, fietsknooppunten en LF's ook uitgebreide toeristische informatie over de streek waar je doorheen fietst.


Knooppuntkaarten

Steeds populairder worden de ANWB knooppuntenkaarten. Met deze fietskaarten stippel je je eigen route uit aan de hand van de fietsknooppunten. Nederland kent een fietsnetwerk dat verbonden is met knooppunten. 

Op de kaart stippel je een route op en daarbij hoef je alleen de knooppuntnummers te noteren. Je hoeft dan tijdens het fietsen alleen van het ene naar het andere knooppunt te fietsen, en deze knooppunten worden duidelijk met routebordjes aangegeven. 

Met behulp van de ANWB knooppuntenkaart op ieder moment wijzigingen aanbrengen aan je fietsroute. Bijvoorbeeld door een extra ommetje te maken of juist een kortere weg te kiezen.

Kijk bij het bovenstaande Beste Fietskaarten voor alle goede fietskaarten van Nederland, maar ook voor diverse buitenlandse fietsroutes en fietskaarten.

Zie ook: Alle informatie en tips navigatie fiets


Onderwerp:
Ondanks navigaties voor op de fiets zijn fietskaarten en routekaarten voor op de fiets nog heel populair. Hierboven vind je meer dan 250 goede routekaarten, boeken met fietsroutes en plattegronden voor fietsers. Je vindt er knooppuntkaarten voor fietsroutes en andere mooie fietsroutes.

-->