Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Beste sporthorloge fiets

Beste sporthorloge fiets


Fietsen stelt andere eisen aan een sporthorloge dan bijvoorbeeld hardlopen. Een hartslagsensor is in beide gevallen nuttig, maar op de fiets heb je niets aan een stappenteller, maar wel aan een snelheidsmeter, een kilometerteller, een cadansmeter en een hoogtemeter. Wat zijn de eisen voor het beste sporthorloge voor fietsers?


Dit zijn de beste sporthorloges voor fietsers

Wil je weten welke sporthorloges geschikt zijn voor fietsers? Kijk dan in het overzicht beste sporthorloges voor op de fiets. De experts van het Sporthorlogecenter hebben deze horloges geselecteerd als het best geschikt.

Hieronder kijken we naar wat kenmerken en mogelijkheden van sporthorloges die voor fietsers van belang zijn.

Cadanssensor

Specifiek voor fietsers is de cadanssensor. Deze meet het aantal omwentelingen van je voeten tijdens het fietsen. De cadanssensor zit niet in het sporthorloge zelf, maar is een losse sensor die je aan je fiets bevestigd. Deze sensor staat draadloos via Bluetooth of ANT in contact met het sporthorloge.

Afstandsmeter

De kilometerteller voor de fiets is zwaar ouderwets. Met een afstandsmeter op je horloge weet je precies hoeveel afstand je hebt afgelegd.

Snelheidsmeter

Wielrenners willen graag weten hoe hard ze fietsen. De snelheidsmeter op het sporthorloge vertelt ze dat.

GPS sensor

Een GPS sensor is erg handig op een sporthorloge voor op de fiets. Ook de GPS sensor meet de snelheid en de afstand (en maakt die sensoren dus in feite overbodig) maar heeft meer mogelijkheden. Je kunt na het maken van een fietstocht achteraf op de computer, smartphone of tablet op een kaart welke route je gereden hebt, en hoe je op ieder deel van de route presteerde.

Hartslagmeter

Professionele wielrenners gebruiken ze allemaal, een hartslagmeter. Als je te lang met een te hoge hartslag fietst gaan je spieren verzuren. Het is dus belangrijk om dat te voorkomen. Met een hartslagmeter weet je precies wanneer het verstandig is gas terug te nemen voor uiteindelijk een beter resultaat.

Kijk bij het bovenstaande beste sporthorloges voor op de fiets voor de meest geschikte sporthorloges voor fietsers.

Foto: Garmin
-->