Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Stromer speed pedelec fietsen

Stromer speed pedelec fietsen


Stromer is een Zwitserse fabrikant van speed pedelecs. Het is een toonaangevend merk bij deze supersnelle e-bikes (tot 45 km/u). De Stromer e-bikes zijn nu ook in Nederland te koop.


Het aanbod aan Stromer speed pedelec fietsen is vooral online te vinden. Kijk bij de aanbiedingen van Stromer speed pedelecs voor deze goede snelle e-bikes tegen een lage prijs.

Over Stromer fietsen

Stromer is in 2009 opgericht en is uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van speed pedelecs. Stromer fietsen zijn speed pedelecs van hoge kwaliteit die gekenmerkt worden door een strak modern design. Gebruikers roemen de snelle e-bikes van dit Zwitserse merk om stabiliteit en krachtige aandrijving.

De Stromer ST1

De Stromer ST1 is een speed pedelec die wordt aangedreven door een borstelloze gelijkstroommotor die volledig in de achteras is geïntegreerd. Deze integratie is zeer efficiënt en nagenoeg onderhoudsvrij omdat de kogellagers het enige wrijvingspunt zijn.

De Stromer ST1 is er in diverse uitvoeringen, met onder andere verschillen in het aantal versnellingen,  de motor  en de capaciteit van de accu. De maximale snelheid bedraagt bij het krachtigste model 45 kilometer per uur en de maximale actieradius loopt afhankelijk van het model uiteen van 40 tot 100 kilometer. Voor grotere afstanden per dag zijn de hieronder genoemde Stromer speed pedelecs beter geschikt.

Alle Stromer fietsen zijn voorzien van hydraulische schijfremmen en speciaal voor Stromer ontwikkelde anti-lek banden van Schwalbe. Deze speciale banden zorgen voor een optimale schokdemping en comfort.

De Stromer ST2

De Stromer ST2 is de luxe versie van deze speed pedelec elektrische fiets. Met een power van 500 Watt en een koppel van 40 Nm is dit een zeer krachtige e-bike. Zeer geschikt voor heuvelachtig terrein en met een maximum snelheid van 45 kilometer per uur.

De accu van de Stromer ST2 kan niet alleen opgeladen worden terwijl hij in het frame zit of er uitgehaald is maar ook onder het rijden. Als je remt wordt de daarbij vrijkomende energie namelijk in de accu opgeslagen.

En dit is nog maar één van de vele noviteiten op de Stromer speed-pedelecs.

Verdere verschillen tussen de ST1 en de ST2 zijn de plaats van het display die zich bij de Stromer ST2 niet op jet stuur maar in het frame bevindt. Maat belangrijker nog: de accu is sterker, waardoor deze speed pedelec beter geschikt is voor forenzen die ver van hun werk wonen.

De Stromer ST3

De Stromer ST3 is bij de AD Fietstest 2019 van het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot de beste speed pedelec. De ST3 is uitgerust met een geavanceerde boordcomputer die via een app te bedienen is. Via deze app kun je motorinstellingen aanpassen en updates uitvoeren, maar je kunt de speed pedelec ook vergrendelen. De motor wordt dan geblokkeerd totdat je hem weer via de app vrijgeeft. Wordt er aan de fiets gerommeld dan gaat er doormiddel van de fietsverlichting een alarm af en krijg je een melding op je telefoon. Een moderne variant op het fietsslot!


Ook geeft de computer informatie over de gereden kilometers, de stand van de accu en meer nuttige (en leuke) informatie over het gebruik van de fiets.

Verschillen met de Stromer ST2 zijn de bredere banden, grotere wielen, de schijfremmen en een extra comfortabele geometrie.

De Stromer ST5

Topmodel van Stromer is de helaas erg prijzige ST5. Het verschil tussen de Stromer ST3 en deze geweldenaar zit hem vooral in de motor. Deze laat je niet sneller rijden (de maximum toegestane limiet is 45 kilometer per uur), maar de 850 Watt Syno Sport motor is ongekend soepel en fel. Ook de accu is indrukwekkend, met een actieradius tot wel 180 kilometer.


Het nadeel kun je wel raden. Reken bij de Stromer ST5 op een prijs boven de 9.000 euro.

Bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van Stromer fietsen kun je alle actuele prijzen vinden.

Zie ook: Meer speed pedelecs
-->