Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Racefiets Keuzehulp

Racefiets Keuzehulp


Welke racefiets is voor jou de beste racefiets? De racefiets met de juiste grootte, de beste onderdelen en gewenste versnellingen? Dat kun je snel en makkelijk uitvinden met de Racefiets Keuzehulp. Na het beantwoorden van enkele vragen krijg je een overzicht van de racefietsen die het best bij jouw wensen, eisen en lichaam passen.


De Racefiets Keuzehulp is te vinden op Beste Racefiets Kopen.

Wat is van belang bij het kiezen van een racefiets?

Het frame

Ook bij racefietsen zijn er herenfietsen en damesfietsen. Weliswaar zijn de verschillen niet zo overduidelijk als bij een stadsfiets, maar er zijn verschillen. Bij een damesframe is de bovenste framebuis iets lager gemonteerd en de framebuis is korter waardoor de afstand tussen zadel en stuur beter aansluit bij de lichaamsbouw van een vrouw.

Ook zijn er verschillende modellen racefietsen.

Comfortable racefiets: Bij deze racefietsen zit je meer rechtop. Daardoor heb je een meer plezierige houding waardoor je langer kunt fietsen zonder lichamelijke klachten. Ook heb je meer controle over deze fiets. Het frame is minder stijf waardoor de demping beter is. Beginnende sportfietsers en recreanten zijn het best af met een comfort racefiets.

Lichtgewicht racefiets: De naam zegt het al. Een lichtere racefiets. Dat geeft meer snelheid bij dezelfde trapkracht. Vooral als de weg ophoog loopt. De diephouding is dieper. De lichtgewicht racefiets is geoptimaliseerd voor klimwerk en daardoor vooral geschikt voor wie veel op heuvelachtig of bergachtig terrein rijdt.

Aerodynamische racefiets: Door een aerodynamisch frame en een zeer diepe zithouding zorgen voor minder luchtweerstand. Met deze racefietsen haal je hoge snelheden op vlak terrein. Ideaal voor wie hard over de Nederlandse polderwegen wil racen.

Voor het framemateriaal kun je kiezen tussen aluminium en het extreem lichtere (dus snellere, maar ook duurdere) carbon. Een carbon frame is ook beter stijf te maken op de gewenste plekken.

Het crankstel

De meeste racefietsen beschikken over een compact crankstel. Dit zijn twee tandwielen die relatief veel in grootte verschillen. Hierdoor kunnen er veel verschillende versnellingen op aangebracht worden. Dit is een het meest allround crankstel, zowel geschikt voor de bergen als voor vlak terrein, en daarom erg populair en het meest gebruikt.

Fiets je uitsluitend op vlak terrein, dan kun je een double crankstel overwegen. De beide tandwielen zijn daarbij bijna even groot waardoor je heel snel en licht kunt schakelen. Bij een klim kom je echter al snel versnellingen te kort.

Bij instapmodellen kom je tegenwoordig vaak een triple crankstel tegen. Deze crankstellen bestaan uit drie tandwielen in plaats van twee. Daardoor zijn veel versnellingen mogelijk. Maar het versnellingsapparaat is ook breed wat minder plezierig is als de ketting over de buitenste tandwielen loopt.

Schakelen

In de Racefiets Keuzehulp worden de schakelgroepen in drie categorie├źn ingedeeld. Basis, Plus en Luxe, waarbij de kwaliteit stijgt maar ook de prijs. Basis is goed genoeg voor racefietsen op de gemiddelde Nederlandse wegen, Plus is aanbevolen voor fietsen in de heuvels en Luxe voor de echt fanatieke racefietsers en voor wie met zijn racefiets de hoge bergen in gaat.


Lichaamslengte

En natuurlijk is je lichaamslengte van groot belang.

Gebruik de bovenaan genoemde Racefiets Keuzehulp en zie welke racefietsen voor jou de beste zijn. Je kunt ze er tevens met hoge korting kopen.
-->