Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Fietstest: Gazelle Chamonix S30 beste toerfiets

Fietstest: Gazelle Chamonix S30 beste toerfiets


Bij de Telegraaf Fietstest is de Gazelle Chamonix S30 uitgeroepen tot beste toerfiets. Met deze fiets kun je niet alleen binnen je stad of dorp uit de voeten of mee naar werk of school fietsen, maar de Gazelle Chamonix S30 is ook zeer geschikt voor lange fietstochten, ook over heuvelachtig terrein.


Let op! 
Dit is een fietstest uit 2017. Kijk bij de beste fietsen test voor actuele fiets testen.


De beste toerfiets

Zoals je uit de naam al kunt opmaken is de Gazelle Chamonix S30 namelijk voorzien van 30 versnellingen. Zo kun je altijd een versnelling kiezen die bij jou en de omstandigheden van dat moment past. Of je nu met tegenwind te kampen hebt, de wind in de rug hebt of een heuvel op of af gaat.

Op rijgedrag en de afmontage (de gebruikte onderdelen) haalde de Gazelle Chamonix de maximale score van vijf sterren. Op punten liet de Gazelle Chamonix Sportive 30 zijn concurrenten (de Pegasus Premium SL Belt, de Kalkhoff Endeavour en de Batavus Bryte ver voor). De Gazelle Chamonix S30 is een geweldige toerfiets, met hoge korting online te koop bij de beste winkels voor een Gazelle fiets. Een terechte beste toerfiets van 2017.

Wat is een toerfiets?

Een toerfiets, ook wel tourfiets, hybride fiets, toerhybride of touringfiets genoemd, is een fiets die voor meer is gemaakt dan alleen gebruik in de stad of dorp. Een toerfiets is licht, comfortabel en beschikt over een ruim scala aan versnellingen. Het is een fiets die veel beter dan een stadsfiets geschikt is voor recreatieve fietstochten, maar ook voor woon-werk verkeer of woon-schoolverkeer over langere afstanden.

Maar niemand wil natuurlijk een aparte fiets voor recreatief gebruik en voor bijvoorbeeld de boodschappen of om kinderen uit school te halen. Een goede toerfiets, zoals de Gazelle Chamonix, is daarom ook als stadsfiets te gebruiken. Hij is voorzien van goede verlichting, een achterdrager en alles dat voor gebruik in de stad nog meer nodig is.

En voor wie trapondersteuning wenst is de Gazelle Chamonix ook in een e-bike versie te koop.

Bij bovengenoemde aanbevolen winkels voor een Gazelle fiets vind je alle modellen en uitvoeringen tegen de laagste prijs.
-->