Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Cannondale SuperSix Evo beste racefiets van het jaar

Cannondale SuperSix Evo beste racefiets van het jaar


De Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Ultegra Di2 is in het kader van de Fiets Awards 2017 door een jury bestaande uit experts en ervaringsdeskundigen van TU Delft-Faculteit 3ME, RAI Vereniging, redactie FIETS en vier lezers van het tijdschrift FIETS uitgeroepen tot de beste racefiets van het jaar 2017.

Deze versie van de Cannondale SuperSix Evo is een serieuze racefiets met aan carbon frame, een full carbon vork, een Shimano Di2 elektronisch schakelsysteem en schijfremmen. Deze beste racefiets van het jaar 2017 weegt slechts 7,5 kilo.

Hoewel de vormgeving niet echt vernieuwend is ziet deze fiets er verzorgd uit. De kabels zijn weggewerkt, de schijfremmen op het frame en voorvork zijn flat mount en de bovenbuis loopt iets af. Naast veel eigen Cannondale onderdelen is er onder andere gebruik gemaakt van een ltegra 11-speed Di2 schakelsysteem en een Hollwogram Disc wielset.De Cannondale SuperSix Evo is een allround racefiets waarmee je overal uit de wielen kan. De fiets stuurt strak en stijf.

De prijs van de als Fiets van het jaar 2017 uitgeroepen Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Ultegra Di2  bedraagt 5.299 euro. Te duur? Bij goede racefiets winkels zijn ook goedkopere versies te koop, maar je moet het dan wel zonder bijvoorbeeld schijfremmen stellen.

Zie ook: Cannondale
-->