Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » ANWB test beste fietsendrager elektrische fietsen

ANWB test beste fietsendrager elektrische fietsen

De ANWB heeft fietsendragers getest. Iedere geteste fietsdrager moest sterk genoeg zijn om twee elektrische fietsen te dragen. De Thule 933 Easyfold XT kwam als beste fietsendrager uit deze test.De Thule 933 Easyfold XT imponeerde bij deze test. Het is niet alleen een sterke robuuste fietsendrager waarmee je twee e-bikes veilig kunt vervoeren, de Thule Easyfold fietsendrager is ook bijzonder makkelijk in het gebruik.

Dat begint al als je hem koopt. Je kunt hem meteen uit de doos gebruiken. Dat geldt voor lang niet alle fietsendragers. Ook is de Thule Easyfold makkelijk en snel op de trekhaak te plaatsen en ook de fietsen staan er in mum van tijd op. na gebruik vouw je de fietsendrager op tot een opmerkelijk compact pakket dat maar weinig ruimte inneemt in je schuur.

Deze als best geteste fietsendrager is evenals andere goede fietsendragers goedkoop te koop bij de beste winkels om een fietsendrager te kopen.Fietsendrager voor elektrische fietsen

Een elektrische fiets is een stuk zwaarder dan een gewone fiets. Dat betekent dat veel fietsendragers die voor twee gewone fietsen ontworpen zijn niet sterk genoeg zijn om twee e-bikes te dragen. Let daarom goed op de draaglast (het te vervoeren gewicht) van je fietsendrager. Misschien is de draaglast van de fietsendrager die je al jaren gebruikt voor je gewone fietsen niet toereikend voor je nieuwe elektrische fietsen.

Ook de kogeldruk van de auto zelf is van belang. De maximale kogeldruk mag niet lager zijn dan het gewicht van de fietsdrager en de te vervoeren fietsen samen.

Tips e-bikes op de fietsendrager

  • Haal de accu's van de elektrische fiets als je deze op een fietsendrager plaatst. Dit scheelt enorm in het gewicht.
  • Gebruik een oprijgoot om zware elektrische fietsen op een fietsendrager te plaatsen. Voor de Thule Easyfold en veel andere fietsendrager is zo'n goot, waarmee je de e-bike op de fietsendrager kunt rijden, optioneel verkrijgbaar.


Kijk bij de bovengenoemde beste winkels voor een fietsendrager voor alle fietsendragers en accessoires tegen de laagste prijs.

Zie ook: Tips, aanbiedingen, tests en informatie fietsendragers
-->