Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Kinderen in de fietskar

Kinderen in de fietskar


De fietskar is een populair middel om kinderen op de fiets te vervoeren. Het is veilig, leuk en je kunt makkelijk meerdere kinderen plus bagage meenemen. Hier tips en informatie over kinderen in de fietskar.Goedkoop goede fietskarren kopen

Kijk voor het aanbod aan fietskarren tegen de laagste prijs bij de beste winkels om een fietskar te kopen. Daar vind je ook veel tips, informatie en een keuzehulp voor het kiezen en kopen van de voor jou beste fietskar.

Voordelen fietskar

Een fietskar heeft veel voordelen ten opzichte van een kinderzitje. Kinderen vinden het plezierig om in een fietskar te zitten. Het is fun en ze hebben veel meer bewegingsruimte. Bij slecht weer zijn ze veel beter beschermd tegen regen en wind en het is nog veiliger ook. Bovendien is er ruimte voor de boodschappen (met of zonder kinderen), en veel fietskarren zijn ook als kinderwagen te gebruiken.

Nadelen fietskar

Nadelen staan daar eigenlijk niet tegenover. Of het moet het feit zijn dat ze duurder zijn dan een fietszitje en dat je wel de ruimte in schuur of garage moet hebben om ze op te bergen.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat je met een zwaar beladen fietskar een langere remweg hebt. Bij een kind achterop werkt het gewicht mee met het remmen door de druk op het achterwiel. Bij een fietskar is dat niet het geval waardoor je kunt doorslippen bij krachtig remmen.

Baby in een fietskar

De baby kan gewoon mee in een fietskar, maar zorg dan wel voor een veilig stoeltje. Daarvoor zijn optioneel speciale babyschalen te koop die goed aan de fietskar te bevestigen zijn. Een Maxi-Cosi kan ook in de fietskar, maar maak deze dan wel op een goede en degelijke manier vast want anders kan de Maxi-Cosi gaan schuiven.

Fietsen op de rijbaan

Wist je dat je als je fietskar breder is dan 0,75 meter (en dat is wel gebruikelijk), dat je dan ook van de rijbaan gebruik mag maken. Je kan dan kiezen tussen rijbaan en fietspad.

Kijk bij de bovengenoemde beste winkels om een fietskar te kopen voor de Top 10 van fietskarren en meer informatie over het kopen van een fietskar.

Zie ook: Fietskar tips
Foto: Thule fietskar


Onderwerp:
Fietskarren zie je steeds vaker. Een fietskar is dan ook een heel praktische uitbreiding op je fiets om bijvoorbeeld kinderen, bagage en huisdieren te vervoeren. Hier de de beste fietskarren en de beste winkels om online een fietskar goedkoop te kopen.
-->