Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietsnavigatie. Veel extra mogelijkheden

Fietsnavigatie. Veel extra mogelijkhedenAls je gaat fietsen kun je een mobile navigatiesysteem voor in de auto, bijvoorbeeld een TomTom Go, meenemen. Maar speciale fietsnavigatie kent extra mogelijkheden. Hier informatie over navigatie voor op de fiets.

Wat kan er meer met fietsnavigatie?

Ten eerste zal een navigatiesysteem voor de auto fietspaden en andere voor auto's afgesloten wegen mijden, maar daarnaast kennen veel navigatiesystemen voor op de fiets mogelijkheden zoals we deze van de fietscomputer kennen. Bijvoorbeeld een hoogtemeter, een cadansmeter en een hartslagmeter. Ook worden snelheden en caloriegebruik vastgelegd.

Verzamelde informatie over de routes en je lichamelijke prestaties zijn te koppelen met online diensten als Strava Cycling en Garmin Connect. Zo kan er achteraf van alles worden geanalyseerd. Dit kan heel handig zijn bij het opstellen van trainingsschema's voor sportfietsers.


Het plannen van een leuke fietstocht

Als je een fietstocht wil maken wil je vaak ook niet de kortste weg van A naar B rijden. Fietsnavigatie geeft je daarom veel meer mogelijkheden om de route te plannen en in te stellen. Ook leuk is de Surprise Me functie van Mio. Deze verrast je met een door het fietsnavigatiesysteem geplande route.

Ook wordt er bij echte fietsnavigatie een bevestiging meegeleverd om het navigatiesysteem aan de fiets vast te maken. En sommige navigatiesystemen voor fietsen zijn ook met handschoenen te bedienen.

Voor zowel recreatieve fietsers als sportfietsers is fietsnavigatie bijzonder interessant. Kijk bij Beste Fietsnavigatie Kopen voor de beste navigatiesystemen voor op de fiets, een Navigatie Keuzehulp en de beste winkels om fietsnavigatie te kopen.


Zie ook: Alle tips en informatie navigatie fiets


Samenvatting:
Fietsnavigatie via een speciaal fietsnavigatie systeem kent veel extra mogelijkheden ten opzichte van een mobiel navigatiesysteem voor de auto en fietsnavigatie op de telefoon. Goede fietsnavigatie systemen wijzen je niet alleen de snelste route van A naar B, je kunt ze ook mooie fietsroutes laten wijzen en ze hebben de mogelijkheden van een fietscomputer. Ook maak je een goed navigatiesysteem voor fietsnavigatie makkelijk aan je fiets vast.
-->