Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Action camera (action cam) op de fiets

Action camera (action cam) op de fiets


Steeds meer fietsers leggen hun fietstochten vast via een GoPro of andere action camera. Wielrenners en mountainbikers, maar ook recreatieve fietsers. Het is namelijk reuzeleuk om later een samenvatting van je fietstocht te maken en deze bijvoorbeeld op YouTube te zetten. Daarom kijken we hier naar de mogelijkheden van een GoPro of andere action cam.

Action cam op stuur, helm of zadelpen

Voor veel goede action cams zijn stuur adapters te koop waarmee je de action camera op je stuur bevestigd. Maar sommige sportfietsers geven er de voorkeur aan de actioncam op hun helm te bevestigen. Het grote verschil is dat de camera op het fietsstuur alleen naar voren filmt, terwijl een camera op de helm hetgeen filmt waar jij naar kijkt.

GoPro op de fiets

Een zeer populaire actioncam onder fietsers, en ook onder andere sporters, is de GoPro. De actioncams uit de GoPro Hero serie zijn de topper onder de action camera's. Ze zijn heel compact en er zijn vele mounts beschikbaar zodat je ze voor alle soorten sporten en actie kunt gebruiken. Ze zijn ook ideaal voor bij het fietsen. Voor een bedrag onder de 10 euro koop je een stuurbevestiging (fietsstuur mount). Hiermee kun je de action camera ook op de zadelpen bevestigen. Een helm bevestiging (helm mount) is net zo goedkoop.

>>> TIP: Action camera's en mounts zijn goedkoop te koop bij de beste winkels om een action camera te kopen.
Go Pro Hero action camera

De GoPro Hero 9 action cam levert beelden van zeer goede kwaliteit. De video's en foto's zijn haarscherp en beeldstabilisatie draagt bij aan trillingsvrije beelden. Filmen kan in de superscherpe Ultra HD 4K resolutie met 60 frames per seconde, of in de nog scherpere 5K resolutie met 30 frames per seconde.

De maximale fotoresolutie is een eveneens niet kinderachtige 20 megapixel kwaliteit.

Ook geluid kun je opnemen met de GoPro Hero  action camera. En dat gaat niet kinderachtig, want deze action cam beschikt over 3 ingebouwde microfoons met een geavanceerd filter tegen windruis.

Bang voor een buitje regen hoef je niet te zijn. De actioncam is ook geschikt voor duikers (waterdicht tot 10 meter), dus zelfs met een hoosbui heeft hij geen moeite. De GoPro beschikt over spraakbesturing dus je hoeft je handen niet eens van het stuur te halen. Met gesproken instructies als "GoPro take a photo" maak je handsfree video's en foto's.

En zo heeft de GoPro Hero action camera nog meer sterke punten. Bijvoorbeeld het eigen display waarop je de opnames meteen kunt terugkijken, en de WiFi en Bluetooth ondersteuning waarmee je de beelden makkelijk naar je telefoon of computer kunt sturen. Ook beschikt de action camera over een eigen GPS-ontvanger zodat je later altijd kunt terugzien waar de beelden zijn geschoten.

Andere actioncams voor fietsers

Ook Shimano en Garmin, bekende namen voor fietsers, maken action cams die zeer geschikt zijn voor gebruik op de fiets.

Kijk bij de bovengenoemde beste winkels voor alle action camera's voor op de fiets.


Onderwerp:
Met een action camera (action cam) maak je tijdens het fietsen, of tijdens andere activiteiten, spectaculaire actiebeelden. De GoPro is voor fietsers de beste action cam. Hier kijken we naar de mogelijkheden van het topmodel, de GoPro 9, de beste actioncam voor op de fiets.
-->