Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Gazelle No1. Fiets van de toekomst

Gazelle No1. Fiets van de toekomst


De Gazelle No1 is genomineerd voor de Fiets Innovatie Awards 2017 van de RAI Vereniging. Dat is niet verwonderlijk want alleen al door zijn uiterlijk zal deze "fiets van de toekomst" deze award verdienen. En dan zit er nog heel meer meer bijzonders "onder de motorkap".


De Gazelle No1 is een speedbike (een speed pedelec), een kruising tussen een  elektrische fiets en een snorfiets. Je kunt er ook zonder te trappen op vooruit zoeven. Maar dat is niet het bijzondere aan de Gazelle No1.


Ontwerp van Giugiaro Design

Dat bijzondere zit hem in het futuristische uiterlijk uit de koker van het wereldberoemde designbureau Giugiaro Design. De accu, motor, aandrijving en kabels zijn allemaal weggewerkt in het onderste deel van de fiets, en heel speciaal zijn de bodypanelen die zorgen voor een bijzonder strak uiterlijk. Die gaan we vast meer terugzien in de fietswereld!

Natuurlijk speelt de smartphone een belangrijke rol bij deze fiets van de toekomst. Via een knop op het stuur kun je je telefoon bedienen. En kijk eens naar het high power led-remlicht en de geïntegreerde side lights die doorlopen op de zijkant van de spatborden.

Automatisch schakelen

De NuVinci hub, geïntegreerd in het carbon achterwiel, zorgt ervoor dat er automatisch geschakeld wordt waardoor de fietser in het zelfde tempo kan blijven doortrappen. En niet alleen het achterwiel is van carbon, maar ook het stuur, de beltdrive, het topframe, de voorvork, de zijpanelen en de zadelpen. De beltdrive is onderhoudsvrij, dus je hoeft geen ketting te smeren of tandwielen te vervangen.

Een concept met een beperkte oplage

En tot slot het slechte nieuws. Vooralsnog zijn er van de Gazelle No1 slechts 50 exemplaren gemaakt, en deze zijn niet te koop. Je kunt de Gazelle No1 dus als een conceptfiets beschouwen. Maar dit is wel de fiets van de toekomst, en in de nabije toekomst zullen we veel noviteiten van deze fiets terugzien bij Gazelle fietsen en fietsen van andere merken.
-->