Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Regen: Dan groen licht voor de fietser

Regen: Dan groen licht voor de fietser


In Nederland valt er gemiddeld 7 procent van de tijd neerslag. Dat is een gemiddelde van 1 uur en 40 minuten per dag! Als het niet regent, dan is er goede kans dat het sneeuwt, ijzelt of hagelt. Niet zo fijn als je fietst. Maar er wordt gewerkt aan oplossingen voor fietsers.

Er zijn geen plannen om de regen te stoppen en evenmin om Nederland te overkappen, maar gemeenten werken wel aan slimme systemen die er voor zorgen dat de stoplichten voor fietsers vaker op groen staan als het regent.

Hiervoor zijn regensensoren ontwikkeld die ervoor zorgen dat als het regent het verkeerslicht voor fietsers twee keer in een cyclus op groen staat in plaats van één keer.In onder andere Rotterdam, Enschede, Groningen, Alkmaar en Sittard wordt al getest met regensensoren of zijn er plannen om dit te gaan doen. Men is nog voorzichtig, want meer groen voor de fietsers is meer rood voor de automobilist en buspassagiers. En op verkeersopstoppingen en vertragingen zit niemand te wachten, hoe graag men het fietsverkeer ook wil promoten.

Foto's: Gazelle
-->