Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , , » Elektrische fietsen voor kinderen

Elektrische fietsen voor kinderen


E-bikes komen er in steeds meer vormen. Elektrische vouwfietsen, elektrische bakfietsen, elektrische omafietsen en transportfietsen, ze zijn allemaal makkelijk verkrijgbaar. Alleen elektrische kinderfietsen kwamen we tot nu toe niet tegen. Daar komt nu verandering in.

Kinderen konden tot nu toe hoogstens elektrisch fietsen op een e-bike in de kleinste maat voor volwassen, maar het Duitse Ben E-Bikes heeft nu de primeur van de eerste echte elektrische fiets voor kinderen.


Deze eerste serie e-bikes voor kinderen betreft een jongensfiets met een mountainbike frame. Hij is voorzien van een borstelloze 250W achterwielmotor. Zowel bij de motor als de accu is er bespaard op het gewicht, want een kinderfiets mag natuurlijk niet te zwaar zijn. De actieradius van de (kleine) accu is daarom beperkt. Maar omdat zowel de kinderfiets als de fietser veel lichter zijn dan bij een volwassen fietser kan er toch wel tot zo'n 60 kilometer trapondersteuning geboden worden. Voor kinderen is dat meer dan genoeg.


Maart 2017 moeten deze elektrische fietsen voor kinderen op de markt kopen. We hebben nog geen dealers in Nederland aangetroffen.
-->