Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Winter: Bewaar de fietsaccu in huis

Winter: Bewaar de fietsaccu in huis


Een accu kan slecht tegen heel koude en heel warme omstandigheden. Bewaar je fietsaccu daarom zoveel mogelijk in huis als je je elektrische fiets niet gebruikt. Dan gaat je dure fietsaccu veel langer mee. Hier meer tips voor een langere levensduur van een e-bike accu.

Zorg voor stroom in de accu

Zo is het volledig ontladen ook slecht voor een accu. Ook al gebruik je je elektrische fiets in de winter maandenlang niet, laadt de fietsaccu toch regelmatig even op. Veel fietsaccu's beschikken over een indicator die aangeeft hoeveel stroom er nog in de accu zit.

Van een volledige ontlading (diepontlading) slijt een accu altijd heel snel. Probeer dit dus altijd te voorkomen en rijdt de accu nooit helemaal leeg. Een slechte loodaccu kan al na 50 volledige ontladingen versleten zijn. Bij een NiCd accu ligt dat aantal veel hoger, maar ook deze goede accu's hebben enorm te lijden van een volledige ontlading,

Ook te snel weer opladen is niet bevorderlijk voor de levensduur van de accu. Opladen bij 25% tot 50% is het beste voor de fietsaccu.

Hitte en kou, slecht voor de fietsaccu

We noemden het al. Koude en warmte zijn slecht voor de levensduur van de warmte. In huis heb je de meest stabiele temperatuur. In de schuur kan het in de winter te oud zijn, en wat dacht je van een fietsaccu in de kofferbak van je auto in de zomer?

De accu is het duurste onderdeel van een elektrische fiets. Door zorgvuldig met de fietsaccu om te gaan kun je veel geld besparen door het aanschaffen van een nieuwe fietsaccu uit te stellen.

Foto: Gazelle accu elektrische fiets-->