Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Urban Sportief: De sportieve stadsfietsen van Cortina

Urban Sportief: De sportieve stadsfietsen van Cortina


Je hebt toerfietsen die gemaakt zijn om er lange fietstochten op te maken en stadsfietsen die vooral bedoeld zijn voor de wat kortere ritjes. Cortina biedt een soort tussenvorm aan in hun klasse "urban sportief". Deze fietsen zien er uit als hippe stadsfietsen, maar zijn ook zeer geschikt voor recreatief gebruik.


In deze klasse van sportieve stadsfietsen vallen de Cortina Blau, de Cortina M1 en de Cortina Speed. Deze fietsen zijn met een hoge korting online te koop. Maak hieronder kennis met deze sportieve stadsfietsen.

Cortina Blau

De Cortina Blau is er als damesfiets en als herenfiets. Met 2 of met 7 versnellingen. En met handrem of terugtraprem. Alleen qua kleur valt er weinig te kiezen. De enige opties zijn wit en een heel mooie donkergrijze kleur die Cortina black matt noemt.De Cortina Blau heeft het minimalistische design dat moderne hippe fietsen zo kenmerkt. Het zou een ontwerp van Apple kunnen zijn. Een rugzak is wel nodig, want bagagedragers kent deze designfiets niet. Dat zal de vormgeving alleen maar hinderen.

Let ook eens op de mooie geïntegreerde verlichting. met naafdynamo zodat geen draad het design verpest. Ook de versnellingskabels en remkabels zijn perfect geïntegreerd.

Cortina Speed

Ook de Cortina Speed mag er zijn, al heeft deze sportieve stadsfiets (oh nee, urban bike) een minder strak design dan de Cortina Blau. Acht versnellingen heeft deze Cortina fiets die leverbaar is in drie kleuren. Je kunt kiezen uit blauw, zwart en groen, maar al deze kleuren liggen dicht tegen het grijs aan. Heel chique!Ook de Cortina Speed is er in een damesmodel en een herenmodel. De verlichting voor en achter werkt via een naafdynamo en alle onderdelen zijn van topkwaliteit en van goede fabrikanten als Shimano, Axa, Spanninga en Selle Royal.

Cortina M1

De Cortina M1 is de goedkoopste van deze drie urban sportieve fietsen. Qua uiterlijk komt hij in de buurt van een transport met zijn voordrager en achterdrager. Het design van deze fiets is het minst spannende van de drie, maar desalniettemin is dit een strak vormgegeven stadsfiets met onverwacht goede sportieve eigenschappen. Het aluminium frame is lichter dan je zou vermoeden en dankzij de zeven versnellingen kun je met deze sportieve urban fiets op ieder terrein uit de wielen.Deze sportieve stadsfiets is te koop in de kleuren grijs, zwart, roze en lichtblauw.

Kijk bij bovenstaande online fietsenwinkel om deze en andere fietsen met een hoge korting te kopen.
-->