Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietsdrager zonder trekhaak

Fietsdrager zonder trekhaak


Voor de meeste fietsdragers heb je een trekhaak nodig. Toch is een trekhaak niet altijd nodig voor de bevestiging van een fietsendrager op je auto. Hier kijken we naar fietsdragers zonder trekhaak bevestiging.

Achterklepdrager

De eerste soort fietsendrager waarbij geen trekhaak nodig is, is de achterklepdrager.  Deze fietsdragers kun je op je achterklep of aan de vijfde deur van de auto hangen. 

Dit soort fietsdragers voor op de achterklep werken met snelbevestigingen. Op verschillende punten worden via haken of andere bevestigingsmiddelen riemen bevestigd waaraan een frame komt te hangen. Rubberen beschermstrips zorgen er voor dat de riemen en het frame de auto en de lak niet beschadigen.Aan het frame komen de fietsen te hangen.  Sommige van deze fietsdragers kunnen wel vier fietsen dragen. Thule is een merk dat veel van deze fietsdragers levert. Andere merken voor een achterklepdrager zijn Mottez en M-Plus. De fietsdrager zonder trekhaak op de foto hierboven is van het merk Mottez. De achterklepdrager op de foto helemaal bovenaan is van Thule.
Kijk hier voor aanbiedingen van achterklepdragers

Dakdrager voor de fiets

Een andere oplossing als je geen trekhaak op de auto hebt is een fietsdrager voor op het dak van de auto. Voor deze fietsdragers moet er wel een dakrail op de auto aanwezig zijn, maar dan kun je wel een vrij voordelige fietsdrager plaatsen. Gebruik je al een dakkoffer of een skibox? Dan heb je waarschijnlijk al dakrails op je auto.


Een fietsendrager op het dak is relatief goedkoop op dat het een eenvoudige constructie is, maar een fietsdrager op het dak heeft helaas ook wel wat nadelen. De auto gebruikt met fietsen op het dak meer benzine dan een auto met fietsen achterop omdat de fietsen wind vangen. Ook maakt een dakdrager met fietsen meer herrie.

Onder andere Thule, ProPlus, Manebo, Carpoint en Pro-User maken dit soort fietsdragers waarvoor geen trekhaak nodig is maar waarbij je de fietsen op het autodak plaatst. De fietsendrager op de foto hierboven is van Thule.
Kijk hier voor aanbiedingen van dakdragers voor de fiets

Kijk voor alle soorten fietsdragers tegen de laagste prijs bij de beste winkels om een fietsdrager te kopen.


Zie ook: Tips en informatie fietsendragers

-->