Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietsdrager zonder trekhaak

Fietsdrager zonder trekhaak


Voor de meeste fietsdragers heb je een trekhaak nodig. Toch is een trekhaak niet altijd nodig voor de bevestiging van een fietsendrager op je auto.


Achterklepdrager

Deze fietsdragers kun je op je achterklep of aan de vijfde deur van de auto hangen. Ze worden dan ook achterklepdrager genoemd.

Dit soort fietsdragers voor op de achterklep werken met snelbevestigingen. Op verschillende punten worden via haken of andere bevestigingsmiddelen riemen bevestigd waaraan een frame komt te hangen. Rubberen beschermstrips zorgen er voor dat de riemen en het frame de auto en de lak niet beschadigen.Aan het frame komen de fietsen te hangen.  Sommige van deze fietsdragers kunnen wel vier fietsen dragen. Thule is een merk dat veel van deze fietsdragers levert. Andere merken voor een achterklepdrager zijn Mottez en M-Plus.

Dakdrager voor de fiets

Een andere oplossing is een fietsdrager voor op het dak van de auto. Voor deze fietsdragers moet er wel een dakrail op de auto aanwezig zijn, maar dan kun je wel een vrij voordelige fietsdrager plaatsen.


Een fietsdrager op het dak heeft helaas ook wel wat nadelen. De auto met fietsen op het dak gebruikt meer benzine dan een auto met fietsen achterop. Ook maakt een dakdrager met fietsen meer herrie.

Kijk voor alle soorten fietsendragers tegen de laagste prijs bij de beste winkels om een fietsdrager te kopen.


Zie ook: Tips en informatie fietsendragers

-->