Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietsendrager zonder trekhaak

Fietsendrager zonder trekhaak


Voor de meeste fietsendragers heb je een trekhaak nodig. Toch is een trekhaak niet altijd nodig voor de bevestiging van een fietsendrager op je auto. Hier kijken we naar fietsendragers zonder trekhaak bevestiging.

Achterklepdrager

De eerste soort fietsendrager waarbij geen trekhaak nodig is, is de achterklepdrager.  Deze fietsendragers kun je op je achterklep of aan de vijfde deur van de auto hangen. 

Dit soort fietsendragers voor op de achterklep werken met snelbevestigingen. Op verschillende punten worden via haken of andere bevestigingsmiddelen riemen bevestigd waaraan een frame komt te hangen. Rubberen beschermstrips zorgen er voor dat de riemen en het frame de auto en de lak niet beschadigen.Aan het frame komen de fietsen te hangen.  Sommige van deze fietsendragers kunnen wel vier fietsen dragen. Thule is een merk dat veel van deze fietsendragers levert. Andere merken voor een achterklepdrager zijn Mottez en M-Plus. De fietsendrager zonder trekhaak op de foto hierboven is van het merk Mottez. De achterklepdrager op de foto helemaal bovenaan is van Thule.

Dakdrager voor de fiets

Een andere oplossing als je geen trekhaak op de auto hebt is een fietsendrager voor op het dak van de auto. Voor deze fietsendragers moet er wel een dakrail op de auto aanwezig zijn, maar dan kun je wel een vrij voordelige fietsendrager plaatsen. Gebruik je al een dakkoffer of een skibox? Dan heb je waarschijnlijk al dakrails op je auto.


Een fietsendrager op het dak is relatief goedkoop op dat het een eenvoudige constructie is, maar een fietsendrager op het dak heeft helaas ook wel wat nadelen. De auto gebruikt met fietsen op het dak meer benzine dan een auto met fietsen achterop omdat de fietsen wind vangen. Ook maakt een dakdrager met fietsen meer herrie.

Onder andere Thule, ProPlus, Manebo, Carpoint en Pro-User maken dit soort fietsendragers waarvoor geen trekhaak nodig is maar waarbij je de fietsen op het autodak plaatst. De fietsendrager op de foto hierboven is van Thule.


Kijk voor alle soorten fietsendragers tegen de laagste prijs bij de beste winkels om een fietsendrager te kopen.


Zie ook: Tips en informatie fietsendragers


Samenvatting:
Ook zonder trekhaak op je auto kun je een fietsendrager gebruiken. Hier informatie over een fietsendrager zonder trekhaak. Dit kan een dakdrager zijn of een achterklepdrager. Onder andere Thule, Mottez, Nordrive, Carpoint, Dunlop, Menabo en Eckla maken achterklepdragers, terwijl Thule, Pro-User, Hapro, Menabo, Fischer en Seasucker goede dakdragers maken. Er is dus een ruime keuze uit goede fietsendragers zonder trekhaak.
-->