Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Wat is een moederfiets?

Wat is een moederfiets?


Niet iedere damesfiets is goed geschikt om opgetuigd te worden met kinderzitjes, fietstassen en al het andere wat moeders op de fiets nodig hebben. Voor moeders is het daarom een hele speurtocht om een geschikte fiets te selecteren uit het enorme aanbod aan damesfietsen.  Daarom zijn er de laatste jaren moederfietsen aan het aanbod van de fietsenwinkels toegevoegd.


Als je een moederfiets koopt weet je zeker dat je een fiets te pakken hebt die geschikt is voor het vervoer van kinderen. Dat maakt de speurtocht naar een geschikte fiets voor moeder een stuk makkelijker.

Kijk voor goede moederfietsen tegen een aantrekkelijke prijs bij de aanbiedingen van moederfietsen bij de beste online winkels. De online kortingen op moederfietsen zijn bij deze online aanbieders vaak enorm.

Wat maakt een damesfiets een moederfiets?

Een moederfiets heeft meer ruimte tussen zadel en stuur en dus meer ruimte tussen zadel en het kinderzitje. Het voordeel is duidelijk, moeder komt niet klem te zitten tussen zadel en stoeltje als ze moet afstappen.

Maar een goede moederfiets biedt ten opzichte van een gemiddelde gewone damesfiets meer dan alleen meer ruimte voor een kinderzitje. het frame van een goede moederfiets is ook steviger en stijver omdat deze meer gewicht moet dragen. er wordt daarbij uitgegaan van twee of zelfs drie kinderen op een fiets.

Maar niet alleen is het frame steviger, ook de banden zijn wat dikker en de stevige bagagedrager en extra sterk stuur zijn beter berekend op het dragen van een achterzitje met kind.

Ook is een lage instap belangrijk zodat moeder makkelijker op- en afstapt en een dubbele standaard is geen overbodige luxe om de zwaardere fiets te parkeren zonder dat jij omvalt. De dubbele standaard is overigens niet bedoelt om het kind op de fiets te laten zitten terwijl deze op de standaard staat, dat blijft te gevaarlijk!

Een moederfiets kopen

Moederfietsen kun je kaal kopen, of compleet uitgerust met kinderzitjes en fietstassen. In dat laatste geval betaal je logischerwijs natuurlijk veel meer voor je moederfiets dan dat je hem zelf met accessoires optuigt.

Moederfietsen zijn te koop bij de meeste goede online fietsenwinkels.

Kijk bij de hierboven genoemde beste aanbieders van moederfietsen voor "mammafietsen" met hoge korting.


Foto: Gazelle moederfiets


Onderwerp:
Hierboven vind je informatie en aanbiedingen van moederfietsen. Wat is een moederfiets? Wat is het verschil tussen een moederfiets en een gewone damesfiets? Dat kun je boven lezen.
-->