Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Tips voor bij het kiezen van een fietskar

Tips voor bij het kiezen van een fietskar


Fietskarren worden steeds populairder. Dat is niet verwonderlijk want met een fietskar heeft vele voordelen ten opzichte van een fietszitje. Wij kijken hier naar fietskarren voor het vervoeren van kinderen (je hebt ook specifieke fietskarren voor bagage en honden).


Voordelen van een fietskar

Een fietskar is comfortabeler voor kinderen dan een fietszitje. En het is veiliger. Bovendien kun je een kind makkelijker in een fietskar plaatsen. Maar het grootste voordeel is misschien wel dat je in veel fietskarren meer dan één kind kwijt kunt. En dat is erg handig is voor vaders en moeders met meerdere kinderen.

En er is nog een vijfde voordeel van een fietskar. De kleine vind het erg leuk om zo rond gereden te worden!

Online een fietskar kopen

Een goed beeld van wat er aan fietskarren te koop is krijg je bij de beste winkels om een fietskar te kopen. Populaire topmerken voor fietskarren zijn Thule, Faster, Yepp, Qeridoo, Chariot, XCL, Twinny Load, Vantly, Croozer en M-Wave.

Kiezen van een fietskar

De meeste fietskarren zijn er voor gemaakt om twee kinderen te vervoeren. Ook een overkapping om de kinderen tegen wind en regen te beschermen zijn standaard.

Er zijn nog een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een fietskar. Bijvoorbeeld met de aanwezigheid van een achterlicht. Dit is natuurlijk belangrijk als je in het donker of schemer wilt rijden. Toch hebben niet alle fietskarren een achterlicht. Dit is op te lossen met een los achterlichtje, maar de aanwezigheid van een vast achterlicht op de fietskar is wel zo handig.

Ook een verstelbare rugleuning kan plezierig zijn. Omdat de kinderen dan makkelijker kunnen slapen in de fietskar. Helaas zijn fietskarren met een verstelbare rugleuning zeldzaam en duur.

Een andere handige extra functionaliteit bij fietskarren is de aanwezigheid van een parkeerrem.

Kijk bij de bovenstaande beste winkels om een goede fietskar voor weinig geld te kopen.

Zie ook: Tips fietskar
Foto: Yepp fietskarren
-->