Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Tip: Goedkope schoolfietsen

Tip: Goedkope schoolfietsen


Wie op de fiets naar school gaat heeft een goede schoolfiets nodig. Een fiets die betrouwbaar en veilig is. Maar wat als je niet veel geld kunt uitgeven aan een goede schoolfiets? Ga je dan voor een oudje? Of koop je een nieuwe betaalbare fiets. Er zijn opvallend goedkope schoolfietsen te koop. Lees hier maar.

Matrabike levert als één van de beste online fietsenwinkels goedkope fietsen van eigen merken als Stokvis, Cross en Ideal. De prijzen zijn dankzij de zeer hoge kortingen erg laag, er is veel keuze en alle fietsen worden gratis thuis afgeleverd.

Je kunt kiezen voor een herenfiets of damesfiets, eventueel in een wat kleinere maat, als de scholier nog niet lang genoeg is voor een volwassen fiets. Kies wel een fiets met een sterk frame en ook een bagagedrager is handig.

Goedkope schoolfietsen voor jongens

Een populaire goedkope herenfiets is de Interbike Discover 21V die op het moment van schrijven 229 euro kost (adviesprijs 449 euro). Ondanks zijn lage verkoopprijs beschikt deze aluminium fiets over 21 Shimano versnellingen.Een andere aanrader voor jongens is de Ferrini Beverly 7V met een heel sportief uiterlijk en 7 versnellingen die ook bij bovenstaande winkel te koop is. Op de foto hierboven zie je deze goedkope schoolfiets voor jongens.

Goedkope schoolfietsen voor meisjes

Een leuke goedkope schoolfiets voor meisjes is de Stokvis Elise (adviesprijs 499 euro, nu 249 euro). Deze voordelige damesfiets is sterk en degelijk, en is voorzien van een bagagedrager en 7 versnellingen (Shimano Tourney met een Shimano gripshift draaiversteller). Ook een stevige bagagedrager met snelbinders in aanwezig om deze complete maar goedkope damesfiets die zeer geschikt is als schoolfiets voor meisjes.Liever een wat bekender merk? Kijk dan eens bij bovengenoemde winkel naar de Montego Avantgard Lady (adviesprijs 559, winkelprijs 299 euro). Een sterke, veilige en bovendien mooie damesfiets waarop je probleemloos heel wat kilometers van en naar school kunt afleggen. Het is een complete schoolfiets met 3 naafversnellingen, spatborden, een gesloten kettingkast, bagagedrager en alles wat je nog meer op een goede schoolfiets verwacht. Hierboven zie je een foto van de Montego Avantgard Lady.

Liever een transportfiets?

De voordrager is erg populair bij scholieren die zo in een mand of krat hun schooltas kunnen vervoeren. Bovenstaande fietsen hebben geen voordrager. Wil je wel je tas voorop kunnen vervoeren dan is de Stokvis Cargo een goede keuze. Deze goedkope transportfiets (429 euro) is er voor zowel meisjes als jongens. Standaard beschikt hij over 3 versnellingen, maar voor slechts 20 euro meer heb je de versie met 7 versnellingen.Bij bovenstaande winkel vind je ook goedkopere transportfietsen maar de Stokvas Cargo is een wel heel goede en complete fiets met een sterk frame, een sterke bagagedrager  voor en achter (met snelbinders), een gesloten kettingkast (veilig), rollerbrakes en een comfortabel gel zadel voor de langere ritten. Een ideale schoolfiets voor meisjes en jongens!

Kijk bij de online fietsenwinkels voor deze en nog veel meer goede schoolfietsen voor meisjes en jongens.
-->