Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Piaggio fietsen. E-bike met GPS, Bluetooth en GSM (Piaggio Wi-Bike)

Piaggio fietsen. E-bike met GPS, Bluetooth en GSM (Piaggio Wi-Bike)


De Italiaanse scooterfabrikant Piaggio maakt ook elektrische fietsen. Deze Italiaanse e-bikes zien er totaal anders uit dan we in Nederland gewend zijn. Het design wordt grotendeels bepaald door de middenmotor en accu die prominent in het midden geplaats zijn. Door de sportieve kenmerken ontstaat er vervolgens een soort mix van een sportfiets met een scooter. Maar het uiterlijk is niet het enige bijzondere aan Piaggio fietsen.

Scooterfabrikant Piaggio maakt nog maar kort elektrische fietsen, maar de Piaggio fietsen worden wel steeds bekender.

In Nederland hebben we momenteel geen aanbevolen online aanbieders van Piaggio fietsen. Kijk hier voor alternatieven.


Een bijzondere e-bike

Piaggio fietsen kun je niet plaatsen in de categorie goedkope e-bikes die je bij andere winkelketens tegen komt. Piaggio is geen budgetmerk fietsen maar een kwaliteitsmerk. De adviesprijzen van Piaggio elektrische fietsen ligt dan ook ruim boven de 3.000 euro. Maar voor dat geld krijg je wel iets bijzonders.


De digitale snufjes van de Piaggio Wi-Bike

De Piaggio Wi-Bike, zoals deze serie elektrische fietsen heet, beschikt namelijk over een computertje met  bluetooth-verbinding. Deze staat in verbinding met een app op je mobiele telefoon. Met deze app kun je de trapondersteuning aanpassen, statistieken van je ritten uitlezen en routes navigeren. Via een  GPS/GSM-systeem weet de fiets altijd waar hij is en kun je hem altijd vinden. Wordt de Piaggio Wi-Bike gestolen? Dan kan deze via GSM telefonisch contact opnemen met zijn "baasje" en de exacte locatie waar hij zich bevindt doorgeven.


Overigens zal de fiets niet snel gestolen worden, want als je het display meeneemt als je de fiets ergens achterlaat kan niemand anders hem starten.

Kijk bij bovenstaande online fietsenwinkels voor alle informatie en de prijzen van de verschillende modellen Piaggio fietsen voor dames en heren.
-->