Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Goedkope BMX fietsen voor kinderen

Goedkope BMX fietsen voor kinderen


Via de Olympische spelen hebben veel mensen kennis gemaakt met BMX (ook wel fietscross genoemd). Vooral veel kinderen willen BMX nu best eens uitproberen. Laat kinderen kennis maken met fietscross met een goedkope BMX fiets. Voor zo'n 150 euro heb je al een heel leuke BMX fiets voor kinderen.


Het gaat daarbij om BMX fietsen van voordelige fietsenmerk. Deze voordelige BMX fietsen zijn goedkoop te koop via de online fietsenwinkels; Op deze fietsen worden vaak tientallen procenten korting gegeven.

Wat is BMX?

BMX staat voor Bicycle Motocross, waarbij de X dus voor de cross (kruis) staat. In het Nederlands spreekt men over fietscross. BMX ontstond eind jaren 60 aan de Amerikaanse westkust als een ongemotoriseerde variant op motorcross. In de jaren 80 werd het een georganiseerde sport. Sinds 2008 is BMX zelfs olympisch.


De BMX kent vele varianten zoals Freestyle, Flatland, Dirt, Street, Vert en Park waarbij geraced en gesprongen wordt. Soms gaat het om de snelheid, soms om het uithalen van trucs en het doen van oefeningen. Er kunnen BMX wedstrijden gehouden worden op de weg, op parcoursen, maar ook op de ramps van skatebanen en op trails.


BMX voor kinderen

Als kinderen BMX eens willen proberen kan dat via de bovenaan genoemde goedkope BMX fietsen. Het is zonde meteen een dure crossfiets aan te schaffen als je nog niet weet of deze heel veel gebruikt gaat worden.

-->