Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietstas: Tips en informatie

Fietstas: Tips en informatie


Bij een goede fiets hoort een goede fietstas. En er zijn veel goede fietstassen te koop. Van praktisch tot hip. Tassen met vooral veel opbergruimte en fietstassen die je als een gewone tas bij je kunt dragen. Daarom kijken we hier naar verschillende soorten fietstassen en geven tips voor het kiezen van de beste fietstas.


Alle soorten fietstassen die we hier noemen kun je online bestellen. Kijk in het overzicht alle fietstassen voor alle goede fietstassen (meer dan 2.000!) met goede mogelijkheden en selectie, zodat je heel makkelijk de voor jou beste fietstas kan vinden.

Dubbele fietstas

Wil je veel spullen mee kunnen nemen dan is de bekende dubbele fietstas een goede keuze. Aan weerszijde van de bagagedrager komt dan een tas te hangen die gemiddeld zo'n 20 liter aan inhoud kan bevatten (dus gemiddeld 40 liter in totaal). Het nadeel van deze tassen is dat ze niet los kunt gebruiken. Ze bevinden zich altijd op de fiets.Vaak zijn deze fietsen voorzien van reflecterend materiaal wat de veiligheid van de gebruiker ten goede komt. Een goede fietstas is verder waterbestendig.

Qua design hoef je tegenwoordig niet meer te kiezen voor saaie grijze tassen. Je hebt ze in tal van hippe designs met vrolijke kleuren. Merken als Basil, Fast Rider en New Looxs hebben hele hippe en kleurrijke designs in hun assortiment.

Enkele fietstas

Meer flexibel dan de dubbele fietstassen zijn de enkele fietstassen. Dit zijn tassen die aan één kant van de bagagedrager gehangen kunnen worden, bijvoorbeeld met halen. Sommige van deze tassen zijn echt fietstassen om te zien, maar steeds vaker zijn deze fietstassen op het eerste gezicht niet van gewone tassen te onderscheiden. Sommige (o.a. van New Looxs) zijn voorzien van een schouderriem zodat je ze comfortabel lopend bij je kunt dragen. Maar er zijn ook heel veel fietstassen met een handvat die je als een koffer draagt.Een derde variant is de rugfietstas. Dit is een combi van een fietstas en een rugtas. Met name Ergon maakt deze makkelijk mee te nemen fietstassen.

Zadeltas, stuurfietstas en inzet fietstas

Voor alleen het meenemen van wat kleine spullen zoals een bandenplakset en een pakje boterhammen volstaat een zadeltas of een stuurfietstas, waarbij de laatste nog iets groter is. Ook zijn er inzetfietstassen die een dusdanige vorm hebben dat je ze makkelijk in een fietsmandje kunt zetten.

Laptopfietstas

Vrij nieuw is de laptopfietstas. In feite een laptoptas die je aan de bagagedrager kunt klikken. Ideaal voor fietsende forensen, want een gewone fietstas biedt onvoldoende bescherming aan een laptop.

Tip: Op Beste Fietstas Kopen vind je alle beste en goedkoopste aanbieders van fietstassen, testen van fietstassen, de fietstas top 10 en een fietstas keuzehulp voor bij het vinden van de beste fietstas.

Zie ook: Meer tips fietstassen
Foto's: New Looxs fietstassen


Onderwerpen:
Fietstas hip, stuurfietstas, laptopfietstas, fietstas kinderfiets, zadeltas, hippe fietstassen, goede fietstassen goedkoop kopen, laptoptas fiets, fiets met fietstas.

-->