Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » CargoBike bakfiets

CargoBike bakfiets


De CargoBike is een geweldige bakfiets voor het vervoeren van je kinderen, huisdieren en spullen. Niet voor niets koos de Fietsersbond de CargoBike als beste bakfiets. Het is een sterke duurzame en veilige bakfiets waarop eigenlijk niets aan te merken valt.

De CargoBike is al vele jaren op de markt en in de loop der tijd zijn er steeds meer variaties op deze moderne bakfiets beschikbaar gekomen. Hier kijken we naar de belangrijkste versie van de CargoBike die wordt gemaakt door fietsfabrikant Azor in Hoogeveen en tegen de laagste prijs te koop is bij de Fietsenwinkel (zie Beste Bakfiets Kopen).

CargoBike Classic Short

De naam zegt het al, de klassieker onder de CargoBikes. Het is een moderne maar toch ook weer oer-Hollandse bakfiets die makkelijk te besturen is, mede doordat hij heel licht rijdt. Ook is de CargoBike Short makkelijk te besturen.


CargoBike Long 

Een verlengde versie van de bovenstaande standaard CargoBike bakfiets. Door zijn lengte is er ruimte voo een extra bankje zodat er wel drie kinderen in deze bakfiets plaats kunnen nemen. Deze lange versie van de bakfiets is er ook als elektrische bakfiets. Zo kun je zelfs met veel kinderen en/of veel bagage licht rijden.


CargoBike Cruiser

Dit is een versie van de CargoBike die moderner en stoerder oogt. Hiervoor is deze bakfiets voorzien van gelakte brede spatborden, een leren zadel en leren handvatten van Brooks, witte brede banden en een retro koplamp. De bagagedrager achter ontbreekt bij de Cruiser maar die zal je niet snel missen bij een bakfiets. De CargoBike Cruiser is er in een Short versie en een Long versie.


CargoBike Airo

Lucht is licht. De Airo versie is dan ook een extra lichte bakfiets. De fiets zelf heeft een licht aluminium frame en de bak is niet van hout maar van een alumium frame met trampolinegaas aan de zijkanten.


CargoBike XL

Deze extra lange versie van de bakfiets is uitsluitend geschikt voor het vervoeren van materialen. Kinderen en huisdieren transporteren is onveilig met deze superlange bakfiets, maar voor materialen zoals hout is hij ideaal. Dit is het werkpaard uit de serie.


CargoTrike

De CargoTrike is een nieuwe lijn bakfietsen van de maker van de CargoBike. Bij de CargoTrike staat stabiliteit voorop. Door zijn brede lage vorm staat deze bakfiets ook bij stilstand en lage snelheden als een huis. Naast stabiliteit zorgt de vorm ook voor ruimte. Zelfs in het CargoTrike Narrow model passen 4 kinderen. In de brede (CargoTrike Wide) versie kunnen zelfs wel 6 kinderen. Evenals de CargoBike is de CargoTrike ook beschikbaar als elektrische fiets en in een extra hippe cruiser versie.Kijk bij bovengenoemde winkel voor al deze bakfietsen tegen de laagste prijs.

Zie ook: Bakfietsen tips

-->