Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Union fietsen. Voordelige stadsfietsen en e-bikes

Union fietsen. Voordelige stadsfietsen en e-bikes

Een overzicht, plus aanbiedingen, van Union fietsen. Zowel stadsfietsen en transportfietsen als Union elektrische fietsen.

Union fietsen aanbiedingen

Union is een Nederland merk fietsen met een lange historie. In 1904 werden de eerste Union fietsen al gemaakt. Vandaag de dag is Union gespecialiseerd in stadsfietsen. Goede stadsfietsen voor een lage prijs, zo kun je de recente Union fietsen het best omschrijven.

Union fietsen voordelig online te koop


Union stadsfietsen

Zoals we al schreven, Union is gespecialiseerd in stadsfietsen. Maar de ene stadsfiets is de andere niet. We onderscheiden allround stadsfietsen, transportfietsen en de e-bike versies van al deze Union fietsen.

De allround stadsfiets is een algemene fiets, geschikt voor gebruik in de stad maar ook voor recreatief gebruik, voor woon-werk verkeer en als schoolfiets.

Het kenmerk van een stadsfiets is dat de robuust is (want in stadsverkeer moet een fiets tegen een stootje kunnen) en dat je rechtop op de fiets zit (zodat je een goed overzicht op het verkeer hebt). Ook moet een stadfiets goed geschikt zijn om boodschappen en kinderen mee te vervoeren.

Overzicht van Union stadsfietsen:

Union Fast

De Union Fast is een moderne stadsfiets met een heel aantrekkelijke prijs. Een Union fiets met een sportieve uitstraling en een comfortabele zit. Met een dichte kettingkast, rollerbrakes en 7 versnellingen. Comfortabel door een verende zadelpen. 

Union verkoopt de Union Fast als stadsfiets, maar voor het wegtrappen van vele kilometers buiten de stad is deze goedkope Union fiets ook zeer geschikt.

Union Curb

Een Union Curb is een goedkope Union fiets die veel meer een "echte" stadfiets is dan de Fast. De Union Curb is een robuuste fiets om te zien waarop je kaarsrecht zit.

Union Lite
Union Lite

Union Lite

De meest luxe Union fiets (hoewel de naam misschien anders doet vermoeden). De Union Lite is voorzien van een riemaandrijving in plaats van een fietsketting en van automatische dagverlichting, 

Zie ook: 


Union transportfietsen

Ook de Union transportfiets is een stadsfiets, maar dit model is extra stevig en extra gericht op het vervoeren van bagage. Het meest kenmerkend van een transportfiets is de voordrager, maar ook een dubbele fietsstandaard of blokfietsstandaard en een stuurslot zijn onmisbaar op een echte transportfiets. Deze onderdelen zorgen er voor dat een beladen fiets stevig staat en niet omvalt als je loslaat.

Union Flow

De Union Flow is een klassiek ogende transportfiets. Een echte Union retro transportfiets. Met voordrager, maar zonder achterdrager!

Ook de Union Curb en de Union Lite (kijk bij de Union stadsfietsen) kunnen met een voordrager worden uitgerust en zodoende worden omgebouwd tot een moderne Union transportfiets.

Zie ook

Union elektrische fietsen


Van de bovenstaande vier Union fietsen is er alleen van de Union Flow transportfiets geen e-bike versie beschikbaar. Daarentegen is er als vierde elektrische fiets wel de Union E-Lane, een allround Union e-bike met voordrager.

Union E-Curb

E-bike versie van de Curb. De Union E-Curb is voorzien van een Bafang voorwielmotor. De accu bevindt zich onder de achterdrager van de Union fiets.

Union E-Lite

Dit is de e-bike versie van de Union Lite. De Union E-Lite heeft zijn accu op het frame Deze Union e-bike wordt aangedreven door een comfortabel krachtige Shimano middenmotor.

Union E-Lane e-bike
Union E-Lane e-bike

Union E-Fast

De Union E-Fast is de elektrische fiets versie van de Union Fast. Deze Union elektrische fiets is voorzien van een Bosch Active Line middenmotor.

Union E-Lane

Een Union elektrische fiets gemaakt voor gebruik in de stad en recreatieve fietstochten. Een echte allrounder die eigenschappen van de stadsfiets, transportfiets en toerfiets verenigd. Met een voordrager, 7 versnellingen en een Shimano Steps middenmotor.

Zie ook:

Kijk voor aanbiedingen van deze Union fietsen bij de bovenaan genoemde aanbiedingen.

Geschiedenis Union fietsen

In 1904 begonnen drie broers Van den Berg met het maken van Union fietsen. Ze hadden echter een probleem, bijna niemand kon in die tijd fietsen. Daarom gingen de broers ook fietsles geven en creerde zo hun eigen doelgroep.

Het was het begin van een groot succes. In 1966 werd de miljoenste Union fiets gemaakt en vandaag de dag kent nog bijna iedere Nederlander dit fietsmerk. Helemaal over rozen ging dat pad echter niet, want Union is in de loop der tijd vele malen van eigenaar veranderd.

Zie ook:

Onderwerp:
Een overzicht van Union fietsen en aanbiedingen van deze Union fietsen. Union maakt stadsfietsen, transportfietsen en e-bikes (elektrische fietsen).

Foto's: Union

-->