Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Top 5 elektrische fietsen (e-bikes)

Top 5 elektrische fietsen (e-bikes)


Elektrische fietsen maken een steeds groter deel uit van de hoeveelheid verkochte fietsen. En het zijn lang niet alleen meer 50 plussers die elektrische fietsen (e-bikes)kopen. Hier de elektrische fiets top vijf.

Elektrische fietsen top 5

1. Batavus Milano E-go NuVinci Automatic Lage Instap
2. Gazelle Orange C8 Hybrid
3. Gazelle Orange C7+ Hybrid
4. Sparta M7e Lage Instap
5. Giant Elegance E+ Lage Instap

Bovenstaande top 5 is gebaseerd op de verkopen van de beste online fietsenwinkels. Bij deze fietsenwinkels koop je de fietsen van alle bekende en minder bekende merken met vaak heel hoge korting. De fietsen worden in de meeste gevallen rijklaar en vaak zonder verzendkosten thuis bij je afgeleverd.

E-bike met lage instap populair

De top vijf geeft een goed beeld van de elektrische fietsen die momenteel in Nederland verkocht worden. De grote Nederlandse merken doen het goed (Batavus, Gazelle en Sparta) en het valt ook op dat de modellen met lage instap erg populair zijn. Ouderen en mensen die slecht ter been zijn doen er verstandig aan te kiezen voor  zo'n fiets die extra veel ruimte geeft om op en af te stappen. Maar ook moeders kiezen steeds vaker voor een fiets met lage instap, vooral in combinatie met een kinderzitje is dat erg praktisch.

Bij een fiets met lage instap kun je met beide benen op de grond gaan staan zonder van het zadel te komen.  Dat is erg handig als je een fiets vol kinderen en boodschappen hebt.

Meer elektrische damesfietsen dan elektrische herenfietsen

Er worden veel meer elektrische damesfietsen verkocht dan elektrische herenfietsen. Dat is een trend die we ook bij de gewone fietsen zien. Dit wordt niet veroorzaakt doordat dames meer fietsen maar doordat ook heren steeds vaker kiezen voor een damesfiets. Bij een damesfiets, zonder stang, kun je immers veel makkelijker op en af stappen en val je daardoor minder snel. Het is bij een fiets ook helemaal niet meer nodig te kiezen voor een herenmodel. Een goede damesfiets is ook zonder stang sterk genoeg.

Kijk bij de bovenstaande online fietsenwinkels voor de mooiste en beste fietsen tegen de laagste prijs.

Foto: Batavus fietsen
-->